Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Ворог атакував Запоріжжя дронам-камікадзе “Shahed-136” та ракетами С-300: що відомо

Ворог атакував Запоріжжя дронам-камікадзе “Shahed-136” та ракетами С-300: що відомо

Ворог атакував Запоріжжя дронам-камікадзе “Shahed-136” та ракетами С-300: що відомо

Дрон-камикадзе “Shahed-136”

Вночі російські окупанти завдали чотири авіаудари дронами, на ранок ще 10 ракет С300. Внаслідок атаки БПЛА Shahed-136 у Запоріжжі зруйнувалися об’єкти інфраструктури. Виникли пожежі, які вчасно локалізували бригади рятувальників. Постраждалих немає.

Про це повідомив голова Запорізької ОВ Олександр Старух.

Вранці окупант випустив 10 ракет на Запоріжжі. Частково зруйновано об’єкти енергетичної та промислової інфраструктури. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Shahed 136 – дрон-камікадзе, виготовлений Іраном та вперше представлений у 2020 році. Має дальність польоту до 2500 км та бойову частину 40–50 кг. Він не управляється оператором, не має оптичних приладів, йде за заданим маршрутом і вражає ціль за заздалегідь заданими координатами.

Військові Росії хочуть вийти на адміністративний кордон Донецької області. Також намагаються утримувати захоплені райони Харківської, Луганської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

На південному та східному напрямку Сили оборони України ліквідували 150 російських окупантів, ще 100 поранено.