Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Російський «кордон» окупанти почали будувати у Василівці

Російський «кордон» окупанти почали будувати у Василівці

Російський «кордон» окупанти почали будувати у Василівці

Оккупанты

В окупованій Василівці окупанти почали вибудовувати «державний кордон» Росії. Також загарбники змінили правила пропуску громадян на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в ефірі телемарафону.

У Василівці намагаються облаштувати «державний» кордон, як вони вважають, за всіма правилами перетину, які вони вигадали, – розповів Старух.

Окупанти не пропускають на підконтрольну Україні територію чоловіків призовного віку. Також загарбники вимагають “перепустки” з військової комендатури.

За вчорашній день із Василівки змогли виїхати лише 8 людей.

Як писав раніше Inform.zp.ua, перед останнім російським блокпостом у Василівці росіяни утримують колону автомобілів, які хочуть виїхати на підконтрольну Україні територію.

На виїзді із тимчасово окупованої Василівки на блокпосту помер чоловік. Він помер, очікуючи на можливість виїхати на підконтрольну Україні територію.

Зазвичай із окупованих територій раніше виїжджали по 1000-1500 осіб на день. Зараз російські військові встановили нові правила: для проїзду потрібна спеціальна «перепустка» з військової комендатури.

Російські загарбники вимагають заповнити заяви на виїзд з окупованої території. У них потрібно вказувати всі персональні дані свої та всіх своїх родичів, а також політичні погляди, судимість, усіх рідних, які живуть на території України та багато іншого. Розгляд таких заяв триває у середньому 7-10 днів.