Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 27 людей у лікарні: головлікар розповів про стан людей, які постраждали від удару по колоні у Запоріжжі

27 людей у лікарні: головлікар розповів про стан людей, які постраждали від удару по колоні у Запоріжжі

27 людей у лікарні: головлікар розповів про стан людей, які постраждали від удару по колоні у Запоріжжі

Главный врач ЗОКБ Игорь Шишко

Після ракетного удару по гуманітарній автомобільній колоні у Запоріжжі до лікарні госпіталізовано 27 людей. Вони перебувають у тяжкому, але стабільному стані.

Про це повідомив головний лікар ЗОКБ Ігор Шишко.

Є важкі, проте стабільні пацієнти, але є позитивна динаміка, — сказав він.

На сьогоднішній день 27 людей перебувають у лікарні. Одна жінка померла у суботу, 1 жовтня, через несумісність отриманих травм із життям.

Якщо на самому початку у блоці інтенсивної терапії у нас було 12 тяжких пацієнтів, то на вчора на ранок їх було 10. Сьогодні у блоці інтенсивної терапії перебувають 5 пацієнтів, які потребують цілодобового спостереження, – уточнив лікар.

Пацієнтам уже провели операції, деякі з них потребуватимуть повторного втручання.

Практично всім тяжким пацієнтам, а їх було 21, що надійшли з мінно-вибуховою травмою, пов’язаною з пошкодженням черевної порожнини, грудної клітки, закритою черепно-мозковою травмою та пошкодженням кінцівок, виконувались дуже складні операції. Як для самого пацієнта, так і для операційних бригад, зазначив головний лікар ЗОКБ.

Нагадаємо, 30 вересня окупаційні війська вдарили ракетою поряд із автомобільною гуманітарною колоною, яка збиралася виїжджати на окуповану територію. Спочатку жертв було 30 людей.