Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ВР запровадила зміни на ринку праці: як зміниться пошук роботи у Запоріжжі

ВР запровадила зміни на ринку праці: як зміниться пошук роботи у Запоріжжі

ВР запровадила зміни на ринку праці: як зміниться пошук роботи у Запоріжжі

Верховна Рада України прийняла 21 вересня законопроекти, щодо змін у ринку праці. Зокрема, це стосується працевлаштування населення та компенсації на оплату праці для роботодавців.

Редакція inform.zp.ua вирішила розібратись на яких умовах роботодавці зможуть отримати компенсації на оплату праці.

Компенсації на працевлаштування: хто може їх отримати

Через складну економічну ситуацію, яка виникла внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, виникли проблеми і з ринком праці. Тож Уряду довелось вносити зміни до законодавства, аби змінити ситуацію з працевлаштування.

«Через війну багато українців втратили роботу, бо підприємства зупинились або зруйновані. Багато хто переїхав в більш безпечні регіони і шукає нову роботу там. Ми вже запустили низку програм, що стимулюють нових робочих місць та зменшення безробіття», – зазначила Міністр економіки Юлія Свириденко.

Станом на початку травня на обліку в центрах зайнятості Запорізької області було 14 тисяч безробітних.  

Законопроект 6067 вносить зміни для стимулювання роботодавців. Зокрема, вони зможуть отримати компенсації Єдиного соціального внеску або частини заробітної плати з Фонду по безробіттю.

Ці виплати вони зможуть отримати, якщо будуть працевлаштовувати:

  • Молодь, зокрема, на перше робоче місце;
  • Учасників бойових дій;
  • Одиноких батьків і тих, у кого є діти з інвалідністю;
  • Осіб, яким залишилось 5 років до отримання пенсійного віку;
  • Осіб з інвалідністю;
  • Довготривалих безробітних та інших вразливих категорій громадян;

Зміни щодо страхового стажу і працевлаштування іноземців

Підходи щодо допомоги безробітним з працевлаштуванням також змінюються. Впроваджується метод виплати за страховим принципом: чим більше трудовий стаж, тим більше тривалість та розмір виплат, які отримує людина.

Цими змінами до законодавства пропонується залучати більше людей без роботи, так вони будуть отримувати більший дохід, ніж допомога по безробіттю.

У той же час законопроект 5779 пропонує врегулювати питання щодо роботи в Україні іноземців та осіб без громадянства:

  • За застосуванням праці іноземців та осіб без громадянства посилять контроль шляхом запровадження моніторингу через електронний обмін інформацією між різними органами;
  • Державна служба зайнятості отримає право реагувати і скасовувати дозволи на застосування праці іноземців за зверненням правоохоронних органів;
  • У випадку залучення іноземної робочої сили зменшується навантаження на роботодавців шляхом скасування вимоги щодо виплати заробітної плати іноземцю у розмірі 5 або 10 мінімальних заробітних плат;
  • Порядок видачі дозволів зміниться – ця послуга стане доступною через ЦНАП.

Нагадаємо, СБУ викрила запорожця, який шукав коригувальників вогню на позиції ЗСУ. За інформацією силовиків, Володимир Рогов, перебуваючи в окупованому Мелітополі, він підшукував людей і схиляв їх до співпраці з окупантами.