Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Ціни на товари в Запорізькій області триматимуться на контролі, – Олександр Старух

Ціни на товари в Запорізькій області триматимуться на контролі, – Олександр Старух

Ціни на товари в Запорізькій області триматимуться на контролі, – Олександр Старух

Александр Старух, глава Запорожской ОВА

На Запоріжжі, як і по всій Україні, зросли темпи інфляції. Тому керівництво області планує взяти ціни на контроль.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

У серпні темпи інфляції в Україні зросли на 19,5%. Як зазначили у Департаменті економічного розвитку ЗОВА, у Запорізькій області цей рівень трохи нижчий, але ціни на різні товари зросли.

Так вартість непродовольчих товарів зросла на 20,3% (посуд, меблі, побутова техніка та хімія), а на продовольчі ціни зросли на 25%.

Найбільше зросли ціни на яйця – 8,8% та фрукти – 6,1%. Цукор подорожчав на 3,6%, свинина, хліб та хлібобулочні вироби на 2,2%, а сири – на 2,7%.

«На високу вартість продуктів та інших виробів також вплинули наступні фактори: порушення ланцюгів постачання, руйнування виробничих потужностей та інфраструктури, скорочення пропозицій товарів та послуг. Але динаміку вартості товарів на споживчому ринку в Запорізькій області ми будемо тримати на контролі та не допустимо спекуляцій» – заявив голова області Олександр Старух.

Нагадаємо, співробітник псевдо-поліції у Мелітополі вбив двох мирних жителів. Вбивство скоїв 36-річний чоловік, який у липні вступив на службу до так званої поліції.