Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Керівник МАГАТЕ зробив заяву щодо Запорізької АЕС

Керівник МАГАТЕ зробив заяву щодо Запорізької АЕС

Керівник МАГАТЕ зробив заяву щодо Запорізької АЕС

Рафаэль Гросси

Керівник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі записав відеозвернення, в якому закликав припинити обстріл у районі окупованої Запорізької АЕС.

Він також зазначив, що потрібно створити “зону безпеки” навколо атомної станції.

Гроссі розповів, що дізнався про нещодавній обстріл Енергодару зі слів своїх співробітників, які все ще залишаються на станції.

Керівник МАГАТЕ зауважив, що є ризик того, що на станції почне бракувати співробітників через «важкі побутові умови в Енергодарі».

Ситуація дуже невпевнена і стає дедалі небезпечнішою… Ми вже бачили, що коли інфраструктуру ремонтують – невдовзі вона пошкоджується знову. Це абсолютно неприйнятно… Закликаю до негайного припинення обстрілу по всьому району. Тільки це може забезпечити безпеку для персоналу та можливість тривалого відновлення електропостачання для Енергодару та станції, — сказав Гроссі.

На його думку, створення зони ядерної безпеки — єдиний спосіб гарантувати, що не дійде до ядерного нещасного випадку.

Як писав раніше Inform.zp.ua, 6 вересня відбулася Рада безпеки ООН у справі на Запорізькій АЕС. Генеральний секретар Гутерріш заявив, що територію станції необхідно демілітаризувати. Глава МАГАТЕ підтвердив обстріл станції.

Росія своєю чергою не вважає серйозною пропозицію щодо зони безпеки навколо Запорізької АЕС. Країна-агресор закликає керівництво ООН та Радбез засудити атаки українських військ на Запорізьку АЕС.