Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ повідомила про підозру 5 колаборантам у Запорізькій області

СБУ повідомила про підозру 5 колаборантам у Запорізькій області

СБУ повідомила про підозру 5 колаборантам у Запорізькій області

Служба безопасности Украины

Співробітники СБУ знайшли докази, що ще 5 осіб у Запорізькій області добровільно зайняли «посади» в окупаційних адміністраціях та силових структурах у Запорізькій області.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

СБУ виявила ще 5 колаборантів у Запорізькій області, які добровільно погодилися на співпрацю з окупантами та зайняли «посади» у незаконних органах влади та силових структурах.

Соратниця Володимира Рогова стала однією з тих, хто отримала підозру. З 2014 року колаборантка підтримувала ідею створення так званої «знр» у Запорізькій області.

У 2016 році їй оголосили про підозру в держзраді, після чого вона переховувалася в росії. А після повномасштабного вторгнення рф їй дали посаду«голови Кирилівської ОТГ».

Інший колаборант, якому оголосили про підозру – Станіслав Селіванов. Житель Бердянська брав участь у анексії Криму. За це він отримав від окупантів медаль і обійняв посаду «голови ради лнр».

Після окупації частини Запорізької області його призначили «заступником мера Бердянська з питань соціальної сфери».

Ще один колаборант, якого виявила СБУ: колишній співробітник поліції, який у 2015 році не пройшов переатестацію. Наразі він «очолив» «Дніпрорудненський відділ міліції».

Аналогічну посаду обійняв ще один колаборант, але у Великобілозерці. Раніше чоловік був засуджений на 6 років за підробку документів та викрадення авто.

Ще один колаборант отримав посаду «глави Андріївської ОТГ». Раніше він був співробітником місцевих електромереж та був звільнений за крадіжки. Згодом він працював охоронцем на одному з місцевих агропідприємств.

Нині всім цим колаборантам СБУ повідомила про підозру за статтею за статтею «колабораційна діяльність». Їм загрожує позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо, псевдореферендум у Запорізькій області окупанти хочуть провести у листопаді. Із такою заявою звернулася окупаційна влада до мешканців захоплених територій.