Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Жителів Запорізької області закликають евакуюватися до початку холодів, — Верещук

Жителів Запорізької області закликають евакуюватися до початку холодів, — Верещук

Жителів Запорізької області закликають евакуюватися до початку холодів, — Верещук

Ирина Верещук

Переселенцям із тимчасово окупованих територій чи зон бойових дій не радять повертатися взимку до весни. Жителів, що залишилися, вкотре закликають евакуюватися.

Про це сказала віце-прем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі телемарафону.

Не раджу. І всіляко закликаю евакуюватись до початку холодів. Донецька область, Херсонська, Запорізька, Харківська частина. Хто може, давайте потихеньку планово переїжджатимемо. Переживемо зиму і, дасть Бог, навесні говоритимемо про повернення, – сказала Верещук.

Рішення про обов’язкову евакуацію ухвалено лише для Донецької області. У всіх інших регіонах, де не припиняються обстріли і немає можливості відновити подачу води чи газу, то влада на місцях аналізує та розглядає питання про часткову евакуацію.

Як писав раніше Inform.zp.ua, із окремих районів Запорізької, Харківської та Миколаївської областей можуть оголосити обов’язкову евакуацію. Людям держава допоможе із житлом. Людей можуть почати евакуювати з вищевказаних регіонів лише окремими районами – там, де є загроза ворожих обстрілів. Ці райони ухвалять спеціальні комісії при ОВА.