Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » День державного прапора України: яким він був у Запоріжжі і яким став

День державного прапора України: яким він був у Запоріжжі і яким став

День державного прапора України: яким він був у Запоріжжі і яким став

Флаг Украины

23 серпня в Україні відзначають День державного прапора. Це свято затвердив указом у 2004 році тодішній президент Леонід Кучма. Його наступник Віктор Ющенко доповнив указ і заснував підняття прапору до свята.

Редакція inform.zp.ua вирішила пригадати яким в Запоріжжі було святкування Дня прапора торік і яким воно стало.

Як у Запоріжжі відзначали День державного прапора в 2021 році

Свято державного прапора торік в Запоріжжі відзначили автопробігом. Учасники збиралися на Майдані Героїв з прапорами та іншою українською символікою. Від стартової точки учасники пробігу проїхали до острову Хортиця.

Такий захід до Дня прапора був для міста щорічною традицією. До нього долучались не лише запоріжці, але і гості міста.

Торік Запоріжжя долучилось і до всеукраїнського флешмобу до Дня державного прапора, який провели у соціальних мережах. Ті, хто долучився мали зробити фото у соціальних мережах у кольорах українського прапора. До фото потрібно було додати хештеги #ДеньПрапора #МійПрапорЄдиний.

Крім того в обласній філармонії відбувся святковий концерт з лазерним шоу. На концерті були вокально-хореографічні композиції, українські народні пісні, класичні та естрадні твори, рок музика, музика з відомих фільмів.

Родзинкою концерту стало лазерне шоу «Музика під відкритим небом» з тематичною анімацією на фасаді філармонії.

Крім Запоріжжя, у області також проходили акції на честь святкування. У Бердянську відбулась святкова хода Почесних громадян міста. Крім того, в курортному місті відбувся етнофестиваль «Пісня – душа народу».

В Запорожье пройдет автопробег ко Дню Флага Украины
Автопробег в Запорожье

День державного прапора в Запоріжжі у 2022-му: обмеження у зв‘язку з воєнним станом

Під час святкувань Дня державного прапора та Дня незалежності України в Запоріжжі ввели заборону на проведення мирних зборів, мітингів та демонстрацій. Таке рішення прийняла Рада оборони Запорізької області.

Крім того, працівники підприємств, установ та організацій, під час повітряної тривоги мають знаходитись у безпечних місцях, укриттях та бомбосховищах. Те ж саме стосується і всіх інших мирних жителів міста.

Також голова області Олександр Старух оголосив, що на час свят не будуть вводити тривалу комендантську годину.

В День Флага Украины пройдет всеукраинский флешмоб в соцсетях

 Нагадаємо, переселенці з Мелітополя можуть отримати грошову допомогу у Запоріжжі. Надає її міжнародна гуманітарна організація Save the children. Оформити її переселенці можуть одразу прибувши у Запоріжжя.