Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Лідери держав закликали дотримуватися ядерної безпеки на Запорізькій АЕС

Лідери держав закликали дотримуватися ядерної безпеки на Запорізькій АЕС

Лідери держав закликали дотримуватися ядерної безпеки на Запорізькій АЕС

Запорожская АЭС

Глави чотирьох держав: США Джозеф Байден, Великобританії Борис Джонсон, Франції Емманюель Макрон та Німеччини Олаф Шольц закликали уникати воєнних дій поблизу Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Білий дім.

Відомо, що президент Байден у телефонному режимі обговорив із президентом Макроном, канцлером Німеччини Шольцем та прем’єр-міністром Великобританії Джонсоном ситуацію, що виникла на Запорізькій АЕС.

Сторони закликали до необхідності уникати військових дій поблизу станції, а також наголосили на важливості візиту МАГАТЕ у найкоротші терміни для з’ясування стану систем безпеки.

Також вони підтвердили постійну підтримку зусиль України щодо захисту від російської агресії.

Пропагандистські ЗМІ дня почали поширювати чергову дезінформацію щодо ситуації на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі. За повідомленнями пропагандистів, безпека на ЗАЕС останні сім років була під сумнівом.

Відомо, що москва відхилила пропозицію щодо створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції. Цю ідею подав генеральний секретар ООН Антоні Гутерріш.

У машинному залі Запорізької АЕС, який захопили російські окупанти, знаходиться ворожа техніка. Про це свідчу кадри, зняті на атомній станції.