Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Пропагандисти росії звинуватили українську владу в замовчуванні ядерної небезпеки на Запорізькій АЕС, – РНБО

Пропагандисти росії звинуватили українську владу в замовчуванні ядерної небезпеки на Запорізькій АЕС, – РНБО

Пропагандисти росії звинуватили українську владу в замовчуванні ядерної небезпеки на Запорізькій АЕС, – РНБО

Запорожская АЭС

Пропагандистські ЗМІ дня почали поширювати чергову дезінформацію щодо ситуації на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі. За повідомленнями пропагандистів, безпека на ЗАЕС останні сім років була під сумнівом.

Так окупанти намагаються виправдати терористичні дії на атомній станції та звинуватити у провокаціях та недотриманні безпеки українську владу.

Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації України при РНБО.

ЗМІ Росії повідомили, що “Україна приховувала, що Запорізька АЕС останні 7 років загрожувала світу атомною катастрофою… співробітники станції попереджали владу про іржаві деталі та термінову необхідність звернення до ядерників з Росії, але політика виявилася сильнішою, а таке звернення не вписувалося в нацистську ідеологію” .

Нагадаємо, 18 серпня військові Росії вдарили по навчально-тренувальному центру Запорізької АЕС. Точно зафіксовано, що ці обстріли проводилися з двох місць – автовокзалу та скидного каналу: у першому випадку – 1,5 секунди та удар, а у другому – удар лунав через три секунди.

Відомо, що москва відхилила пропозицію щодо створення демілітаризованої зони навколо Запорізької атомної електростанції. Цю ідею подав генеральний секретар ООН Антоні Гутерріш.

У машинному залі Запорізької АЕС, який захопили російські окупанти, знаходиться ворожа техніка. Про це свідчу кадри, зняті на атомній станції.