Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Обстріл мирного населення та інфраструктури: ситуація в селах Запорізької області

Обстріл мирного населення та інфраструктури: ситуація в селах Запорізької області

Обстріл мирного населення та інфраструктури: ситуація в селах Запорізької області

всу военный

Окупанти продовжують обстрілювати та тероризувати населення на окупованих територіях. Понад 60% Запорізької області перебувають під тимчасовою окупацією росіян. На цих територіях тривають активні бої.

За інформацією Запорізької ОВА, велика кількість заяв про наслідки руйнувань надійшла від мешканців Оріхова.

Протягом доби окупанти цілили приватними будинками, багатоповерхівками, а також одному із місцевих закладів дошкільної освіти.

У багатьох будинках зруйновано дахи, ударною хвилею на них знесло шиферне покриття. У житлових приміщеннях пошкоджено майно, меблі, стелі.

 Великих пошкоджень зазнала і дворова територія господарів будинків – пом’яті паркани, зруйновані господарські будівлі, гаражі та припарковані авто.

 Окрім цього, від чергового російського терору житлові руйнування отримали мешканці сіл Преображенка та Новомиколаївка Пологівського району.

Артилерійським вогнем ще раз накрило один із об’єктів інфраструктури у селі Мала Токмачка. Снаряд прилетів на територію виправної колонії, внаслідок чого пошкодив кілька будівель, огорожу та територію установи.

Учора співробітники поліції задокументували кілька порушень звичаїв війни після чергових прильотів у Гуляйполі. Внаслідок артобстрілу руйнувань зазнали будинки місцевих жителів.

Нагадаємо, окупанти вдарили по Запоріжжю з осколково-фугасних ракет. Обстріл був у ніч із 17 на 18 серпня. Снаряди потрапили до одного з інфраструктурних об’єктів у Шевченківському районі.