Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Опалювальний сезон у Запорізькій області буде дуже складним, – Верещук

Опалювальний сезон у Запорізькій області буде дуже складним, – Верещук

Опалювальний сезон у Запорізькій області буде дуже складним, – Верещук

Ілюстративне фото

На території Запорізької області опалювальний сезон 2022/23 відбуватиметься найважче. Особливо це стосується окупованих територій.

Про це повідомила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі Національного телемарафону.

Найгірша ситуація буде на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій області, оскільки окупанти просто імітують підготовку до опалювального сезону.

Важкою буде ситуація у Запоріжжі. Енергодар, Мелітополь, Бердянськ – усі ці міста, на жаль, поки що знаходяться під тимчасовою окупацією. Ми розуміємо, що газопроводи, ймовірно, неможливо буде відремонтувати. Є міста, які фактично будуть без опалення – Мелітополь, зокрема. Саме тому ми говоримо – евакуюватись і не вірити ворожій пропаганді про те, що все буде гаразд. Тому що, як ми розуміємо та про це ще раз говоримо, ворог хоче утримувати наших людей там, використовуючи їх як живий щит – розповіла вона.

Через бойові дії та знищення окупантами комунальних систем, що забезпечують теплопостачання, опалювальний сезон у Запорізькій області пройде складно. Про це раніше заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Він знову закликав евакуюватися жителів окупованих територій через те, що там перебиті газопроводи, а ремонтувати неможливо.