Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » ТОП-фейків окупаційної влади в Запорізькій області: дайджест за тиждень

ТОП-фейків окупаційної влади в Запорізькій області: дайджест за тиждень

ТОП-фейків окупаційної влади в Запорізькій області: дайджест за тиждень

Ілюстративне фото

Запорізька область за п’ять із половиною місяців війни стала полем бою в інформаційній сфері. Через неї російська окупаційна влада має намір придушити віру людей у перемогу української армії та дискредитувати українську владу.

Ми підготували дайджест фейків та маніпуляцій, до яких вдавалися російські окупанти в інформаційному просторі у першій половині серпня.

Вихід Запорізької АЕС з-під контролю

Незважаючи на повідомлення гендиректора МАГАТЕ Р.Гроссі про “повний вихід Запорізької АЕС з-під контролю” організації, представник МЗС рф і.вишневецький заявив: “дії російських військових не завдають жодної шкоди безпеці АЕС в Україні, а Запорізька АЕС, охорону якої здійснюють російські війська, працює у штатному режимі”. 

В Центрі протидії дезінформації України при РНБО кажуть, що російські окупанти, ймовірно, використовують АЕС в Енергодарі для ядерного шантажу у спробі послабити волю західних країн надавати військову підтримку українському контрнаступу.

Рашисты завезли технику к энергоблоку Запорожской АЭС
Оккупант на Запорожской атомной электростанции

Військова база росіян на Запорізькій АЕС

Заяву про те, що ЗАЕС вийшла з-під контролю МАГАТЕ, рашисти можуть використовувати як своєрідне алібі, самостійно обстрілявши АЕС і звинувативши в цьому ЗСУ. 

Відомо, що на території ЗАЕС базуються російські війська і рашисти використовують атомний об’єкт як прикриття. 

АЕС відіграє значну роль в майбутньому при контрнаступі українських військ і окупанти продовжуватимуть ядерний шантаж, – впевнені в Центрі протидії дезінформації.

Провокації військ рф на терриорії ЗАЕС 

Окупанти обстрілюють ЗАЕС з села Водяне (Запорізька область) і готують провокації під українським прапором.

Міноборони рф “анонсувало” провокації біля ЗАЕС, в підготовці яких звинуватило ЗСУ. росіяни стверджують, що в Нікополь нібито перекинули окремий полк українських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту

Представник МЗС росії і.вишневецький заявив: “обстрілюючи ядерні об’єкти, Київ порушує головний принцип МАГАТЕ… делегація МАГАТЕ не може приїхати на Запорізьку АЕС, доки Україна обстрілює об’єкт… [однак] рф зацікавлена в організації поїздки делегації на ЗАЕС і всіляко сприятиме, щоб візит відбувся”. 

Псевдореферендум на окупованих територіях та російські паспорти 

Окремою темою, якою постійно маніпулюють рашисти є підготовка до незаконного референдуму. В рамках своїх підготовчих заходів російська окупаційна влада завезла до Мелітополя близько 700 людей масовки для заходу. На ньому окупанти підписали розпорядження про проведення “референдуму”. 

Окупанти продовжують маніпуляції на темі псевдореферендуму і заявляють, що «референдум» щодо входження області до складу рф може відбутися 11 вересня.

Жителі ТОТ не виявляють бажання отримувати російські паспорти. Для створення «картинки» окупанти штучно створюють, а потім примусово заганяють у черги за документами рф.


Також вам буде цікаво почитати: “Загроза аварії на Запорізькій АЕС: експерт розповів, що вплине на радіус зони ураження”