Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Платформа моніторингу якості повітря показала, чим дихають запоріжці

Платформа моніторингу якості повітря показала, чим дихають запоріжці

Платформа моніторингу якості повітря показала, чим дихають запоріжці

EcoCity показало фото

Мережа автоматизованих станцій для моніторингу повітря «EcoCity» зробила виміри кількості пилу у повітрі Запоріжжя.

Фото із забрудненим пиломіром показали на сторінці станції «EcoCity».


На станції зазначають, в наших легенях затримується набагато більше цього пилу, ніж затримується у цьому обладнанні.

За півтора року в пиломірі назбиралось стільки пилу, що навіть важко уявити, скільки бруду осідає в легенях запоріжців. Фотодіод від абразивного пилу увесь в подряпинах йдеться у пості під фотографіями.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Євгеній Тулушев, спеціаліст Запорізького обласного центру МОЗ Запорізької області, пояснив, що громадські станції моніторингу, які показують статистику забруднення на онлайн-картах, не перевірені відповідними контролюючими органами та не сертифіковані.
Тому вони не можуть повноцінно замінити мобільну еколабораторію. Яка, до речі, не виїжджає на заміри якості повітря через недофінансування з міського бюджету.