Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Культура » Подарунки з Об’єднаних Арабських Еміратів роздали в Мелітополі

Подарунки з Об’єднаних Арабських Еміратів роздали в Мелітополі

Подарунки з Об’єднаних Арабських Еміратів роздали в Мелітополі

Вперше в Україні пройшла акція підтримки  кримських татар, яку ініціювало посольство Об’єднаних Арабських Еміратів

Де б не знаходилася мусульманська спільнота, в якій країні не проживали люди, вони завжди гуртуються та підтримують один одного. Таким братерським стосункам залишається хіба що позаздрити і взяти хороший приклад. І хоч у нашій країні повна демократія, комфортно практично кожному, мусульмани інших країн все ж регулярно заявлять: “Ми поруч, ми усі разом”. Не з нашої волі так склалося, що кримські татари були змушені знову покидати власні домівки, або залишитися на півострові та до сьогодні терпіти утиски. В їхній історії багато смутку, але українці та брати по крові- мусульмани інших країн допомагають здолати ці  труднощі.

Запорізька область, в міру того, що прифронтова та з інших історичних причин є дуже багатонаціональною. На сьогодні це 130 національностей, 20 мусульманських діаспор, усі вони живуть у мирі та злагоді. Це дуже цікаво, адже у кожної є своє культурне та традиційне різноманіття. Люди будують свої храми, зберігають рідну мову, дотримуються звичаїв, хай лише маленькою групою, але всередині неї –  все по-справжньому.

Величезним досвідом у проведенні благодійних заходів серед мусульман володіють Об’єднані Арабські Емірати. За останні кілька десятиріч країна перетворилася фактично на центр цивілізації. Оцінювати мусимо не лише по приросту ВВП чи розвитку технологій. Цивілізація у наших головах, це ставлення до світу,  вміння рухатися вперед не руйнуючи нічого на власному шляху, збереження цінностей, релігії та культури. Саме тому, 2017 рік оголошений в ОАЕ “Роком добра”.

Курбан Байрам закликає жертвувати, відвідати предків та добрих друзів

Частинку цього добра, за підтримки посольства Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні принесли сьогодні на Запоріжжя. В найбільш багатонаціональне місто області – Мелітополь. Посол Салем Аль- Каабі особисто турбувався, щоб були виділені кошти для підтримки мусульман в Мелітополі.  Не випадково це сталося саме зараз – напередодні одного з найбільших свят мусульман – Курбан Байрам. Це ще раз доводить, що брати по духу, по релігії пам’ятають про всіх та завжди готові прийти на допомогу.  Під час Курбан Байраму прийнято відвідувати могили предків, робити візити до друзів з подарунки. Організовувати святкову трапезу. Такий собі візит друзів з подарунками відбувся сьогодні, – представники кримськотатарської спільноти отримали до свята продуктову підтримку, чи краще сказати подарунки.

“Акція по підтримці корінного населення кримських татар посольством ОАЕ проходить вперше в Україні. Впевнений – це початок хорошої традиції.  Я гордий від того, що це відбулося саме у Запорізькій області.  Тут дуже багата спільнота, хороші люди, які заслуговують на таку увагу від посольства Об’єднаних Арабських Еміратів. Мусульманам, по їхньому духу дуже важливо почуватися підтриманими, не лише країною у якій вони живуть, а й братами по релігії. Сьогодні в очах людей, які долучилися до акції та отримали подарунки я побачив відчуття безпеки та віри. Їм важлива ця увага, а тому я дуже сподіваюся, що нагода підтримати та зібрати усіх на подібній акції буде не рідкісним явищем. Це справді прояв доброти та цивілізованості”  – поділився керівник асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані.

Об'єднаних Арабських Еміратів

Об'єднаних Арабських Еміратів

Об'єднаних Арабських Еміратів

Більшість подарунків від  Об’єднаних Арабських Еміратів вручили саме в Мелітополі

Також, окрім продуктових посилок,  у цьому році із Запорізької області на хадж до Мекки поїдуть троє мусульман, двоє з яких – мелітопольці, –  глава мусульманської релігійної громади Мелітополя “Ірада” Сейтосан Аблаєв і голова регіонального комітету з повернення кримських татар на історичну батьківщину “Азат” Ридван Ібраїмов. Всі фінансові витрати на поїздку та проживання взяло на себе посольство ОАЕ в Україні.

Всього у Запорізьку область направили  90 продуктових посилок, більшу частину яких передали кримським татарам у Мелітополі сьогодні  в ДК залізничників. Почесними гостями на цій благодійній акції стали директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко, начальник управління міжнаціональних відносин і релігій Павло Мяло, начальник мелітопольського міського відділу культури Михайло Семикін. Всі вони звернулися до присутніх зі словами привітання та подякували організаторам акції за підтримку кримських татар.