Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Графіки відключення світла у Запоріжжі будуть діяти довше 11 червня

Графіки відключення світла у Запоріжжі будуть діяти довше 11 червня

Графіки відключення світла у Запоріжжі будуть діяти довше 11 червня

Ілюстративне фото/Иллюстративное фото

Сьогодні, 11 червня, у Запоріжіжі графіки погодинних відключень почнуть діяти раніше, також їх подовжать до 23:00.

Про це повідомили в Запоріжжяобленерго.

Графіки сьогодні діятимуть з 14:00 до 23:00:

  • 14:00-16:30 – вимикається П’ята черга
  • 16:30-19:00 – Шоста черга
  • 19:00 – 21:00 – Перша черга
  • 21:00 – 23:00 – Друга черга.

Третя та четверта черги участі у сьогоднішніх графіках відключень не беруть.

Списки черг, які вимикають під час погодинних відключень в Запоріжжі:

Нагадаємо, сьогодні в Запоріжжі заплановані погодинні відключення світла через перенавантаження енергосистеми. 

Чим допомагають погодинні відключення електроенергії?

Мета стабілізаційних відключень – це утримати баланс між виробництвом та споживанням електроенергії в об’єднаній енергосистемі України.Після атак росіян по енергооб’єктам України, вони не можуть виробляти достатню кількість електроенергії, а споживання залишається на тому ж самому рівні. Аби не було цього дисбалансу, його котрольовано знижують завдяки стабілізаційним відключенням.

Як формуються графіки відключень світла?

Їх формує кожен оператор розподілу електроенергії самостійно. Але енергетична компнанія “Укренерго” дивиться, яка наразі ситуація в енергосистемі, який рівень виробництва, який прогнозований рівень споживання на наступну добу, з урахуванням прогнозу погоди, потім доводить певні обсяги споживання електроенергії для кожної з областей. Вийти за ці обсяги не можна. Коли “Запоріжжяобленерго” бачить, що в якийсь з пікових періодів (найчастіше це години з 18:00 до 22:00, коли люди повертаються додому з роботи), тоді вводяться графіки погодинних відключень.

Чому графіки на наступну добу викладаються ввечері напередодні, а не раніше? 

Графіки погодинних відключень «Запоріжжяобленерго» вводить виключно після отримання від НЕК «Укренерго» лімітів енергоспоживання по області на наступну добу. Поки цієї інформації немає – відсутнє й розуміння, наскільки треба скоротити споживання електроенергії, скільки споживачів мають бути залучені до цього процесу і т. ін. Щойно отримуємо обмеження – а це відбувається ввечері, – ми формуємо графіки та публікуємо їх. В середньому, інтервал між отриманням лімітів та оприлюдненням графіків становить до 30 хвилин.