Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Кабмін може оновити правила бронювання: хто із запоріжців отримає відстрочку

Кабмін може оновити правила бронювання: хто із запоріжців отримає відстрочку

Кабмін може оновити правила бронювання: хто із запоріжців отримає відстрочку

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

Кабмін готує постанову про оновлені правила бронювання працівників від мобілізації. Зокрема будуть зміни відносно бронювання поліцейських та ДСНС.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів член комітету Верховної ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

Нардеп зауважив, що є неприйнятним посилювати військо за рахунок поліції. Державна служба з надзвичайних ситуацій теж підпадає одразу під дві категорії працівників, які передбачені для бронювання. За словами Веніславського, бронювання поліції та ДСНС буде на 90%, а не на 100%. Це пов’язано з тим, що в цих службах не всі посади є критично важливими.

“Працюють не лише власне поліцейські чи рятувальники, а й інші державні службовці, допоміжний персонал. І якщо вони не є критично важливими для функціонування цих органів, то я не бачу проблем для того, щоби вони були мобілізовані”, – пояснив він.

Що стосується приватних підприємств та компаній, то за словами Веніславського, квота на бронювання працівників визначатиметься не формою власності – приватне чи державне – а його важливістю для економіки та суспільства.

“Не можуть бути ситуації, коли працівники торговельних супермаркетів – наприклад, прибиральники – на 100% заброньовані. Тому ми звертали увагу Кабінету міністрів, Міністерства економіки, щоб таких випадків, які матимуть соціально негативну реакцію, не допускати і щоб не було таких зловживань”, – заявив він.


Раніше ми писали, що бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, буде подовжено на три місяці.

“Запоріжжяобленерго” бронює військовозобов’язаних працівників від мобілізації. В компанії оприлюднили перелік відповідних вакансій та розмір зарплат.

Кабмін хоче прив’язати можливість бронювання від мобілізації до заробітної плати. За цією ідеєю, люди, які заробляють від 35 тисяч гривень, зможуть не служити.