Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Україні бронювання для військовозобов’язаних: хто із запоріжців має право на відстрочку

В Україні бронювання для військовозобов’язаних: хто із запоріжців має право на відстрочку

В Україні бронювання для військовозобов’язаних: хто із запоріжців має право на відстрочку

ЗСУ

Бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, буде подовжено на три місяці.

Про це повідомило Міністерство економіки України.

“Рішення ухвалене з метою забезпечення стабільної роботи виробництв, які працюють на потреби оборони, критично важливих для економіки підприємств. Воно дозволить бізнесу зберегти кваліфіковані кадри на виробництвах, планувати роботу та ефективно працювати над виконанням оборонних замовлень чи забезпеченням життєдіяльності населення”, – пояснив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Водночас бронювання військовозобов’язаних продовжується. Уряд вже працює над диджиталізацією механізмів, запровадженням збалансованої системи бронювання.

Хто має на відстрочку від мобілізації:

  • народні депутати та їхні помічники;
  • бенефіціарні власники підприємств критичної важливості;
  • державні службовці, задіяні в аналітиці законопроєктів або підтримці роботи інформаційно-комунікаційних технологій Верховної Ради та Кабінету Міністрів.

Загалом бронювання на підприємствах можуть отримати співробітники таких структур:

  • органи державної влади та місцевого самоврядування;
  • сфера медіа та культури;
  • підприємства, яким встановлено мобілізаційні завдання;
  • виробники товарів для ЗСУ;
  • підприємства, які виробляють і ремонтують військову техніку, боєприпаси;
  • інші, установи, які мають критичну важливість для економіки України.

Раніше ми писали, що “Запоріжжяобленерго” бронює військовозобов’язаних працівників від мобілізації. В компанії оприлюднили перелік відповідних вакансій та розмір зарплат.