Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У застосунку Резерв+ з’явиться QR-код: що це означає для запоріжців

У застосунку Резерв+ з’явиться QR-код: що це означає для запоріжців

У застосунку Резерв+ з’явиться QR-код: що це означає для запоріжців

Резерв+

З 18 червня у застосунку Резерв+ з’явиться QR-код. Він зробить інформацію з резерву офіційною та рівною до паперового документу.

Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін у дайджесті, опублікованому на його YouTube-каналі міністерства.

“18 червня у застосунку “Резерв+” з’явиться QR-код. Це остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру “Оберіг” до паперового військово-облікового документу”, – зазначив Лазуткін.

Представник Міноборони додав, що у застосунку свої дані оновили вже понад 1 млн 600 тис. військовозобов’язаних, призовників та резервістів. Понад 200 тис. з них – жінки.


Раніше ми писали, що в ТЦК зазначили, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за неявку за повісткою, не вдасться.

У Міноборони повідомили, що 15% військовозобов’язаних українців вже оновили свої дані. Це 1 млн 412 тис осіб, і більшість зробила це через застосунок Резерв+.

За новим законом, який набув чинності 18 травня, усі військовозобов’язані чоловіки повинні оновити військово-облікові дані. Зробити це можна через ТЦК, Резерв+ або ЦНАП.

Також бронювання військовозобов’язаних, терміни дії відстрочок яких не закінчилися станом на 7 травня 2024 року, буде подовжено на три місяці.

Загалом бронювання на підприємствах можуть отримати співробітники таких структур:

  • органи державної влади та місцевого самоврядування;
  • сфера медіа та культури;
  • підприємства, яким встановлено мобілізаційні завдання;
  • виробники товарів для ЗСУ;
  • підприємства, які виробляють і ремонтують військову техніку, боєприпаси;
  • інші, установи, які мають критичну важливість для економіки України.