Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Їжа » Топ 6 рецептів на випадок відключення світла від Євгена Клопотенка

Топ 6 рецептів на випадок відключення світла від Євгена Клопотенка

Топ 6 рецептів на випадок відключення світла від Євгена Клопотенка

Ілюстрація

В умовах планових відключень електроенергії важливо мати на озброєнні кілька рецептів, які не потребують використання газу чи електрики. З невеликою кількістю інгредієнтів та краплею креативності ви зможете готувати смачні та поживні страви навіть у таких умовах. 

Inform.zp.ua підготував для вас добірку найкращих рецептів від Євгена Клопотенка, які допомагають залишатися ситими та задоволеними, незалежно від ситуації. 

Сендвіч з шинкою, сиром та буряком 

Інгредієнти для сендвіча:

  • 1 середній буряк (у магазинах продається вже готовий буряк, тож нічого варити не потрібно)
  • 4 шматки житного чи гречаного хліба 
  • 4 слайси свинячої грудки або буженина
  • 4 слайси сиру
  • ⅓ ч. л. зерен кмину 
  • 1.5 ст. л. гірчиці в зернах 

Маринад для буряка

  • 2 ст. л. винного або яблучного оцту (6%) 
  • 1 зубчик часнику 
  • 100 мл води 

 Покроковий рецепт

  1. Буряк наріжте слайсами та перекладіть у миску для маринування. Додайте 2 ст. л. винного або яблучного оцту 6%, вичавити 1 зубчик часнику та влийте 100 мл води, щоб повністю покривала буряк. Якщо у вас великий буряк, долийте ще води. Маринуйте його 30-40 хвилин. Оцет можете взяти столовий, але зауважимо, що він 9%, тому зменште кількість до 1,5 ст. л.
  2. Для одного сендвічу потрібно два шматочки хліба. Змастіть їх гірчицею та на кожен шматочок викладіть компоненти в такій послідовності: складений у два рази слайс сиру, 2-3 слайси буряка, а потім складену у два рази грудинку або буженину. Посипте її кмином. Він надасть легкого аромату та смаку кропу. Один великий бутерброд покладіть на інший. У вас має вийти сандвіч з великою начинкою всередині!

Сендвіч з крем сиру і оливок 

 

Інгредієнти: 

  • 4 шматочки хлібу 
  • 250 г крем-сиру 
  • 1 банка оливок без кісточок (приблизно 300 г)
  • дрипка італійських трав за бажанням 

Покроковий рецепт: 

  1. Наріжте 300 г оливок навпіл або колечками – за вашим бажанням. Змішайте 250 г крем-сиру з дрібкою італійських трав.
  2. Змажте хліб крем-сиром, зверху викладіть оливки та накрийте сандвіч іншим шматочком змащеного сиром хліба.
  3. Насолоджуйтеся поєднанням ніжного крем-сиру та пікантних оливок. Їсти рекомендую виключно із задоволенням!

Салат з тунцем і томатами 

Інгредієнти: 

  • 2 томати 
  • 50 г оливок без кісточок 
  • 80 г тунца шматочками (приблизно 1 банка)
  • 20 мл оливкової олії 
  • ⅓ ч. л. солі 

Покроковий рецепт: 

  1. Вимийте 2 помідори, наріжте їх навпіл, а потім кубиками приблизно 1 на 1 см. Візьміть 50 г оливок і розріжте їх навпіл.
  2. Дістаньте з банки 80 г тунця та подрібніть його на невеликі шматочки.
  3. У велику миску викладіть 80 г міксу салату, зверху помідори, оливки та тунець.
  4. Заправте салат 20 мл оливкової олії та ⅓ ч.л. солі, перемішайте та подавайте. За бажанням можете додати сік половини лимона.

Паштет з тунцем та оливками 

Інгредієнти: 

  • 150 г консервованого тунця у власному соку
  • 100 г оливок без кісточок
  • 1 лимон
  • 2 дрібки сухого орегано або суміші сухих пряних трав
  • 5 гілочок петрушки 
  • 200 г крем-сиру
  • 1 багет 
  • 1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
  • сіль та перець до смаку 

Покрокове приготування: 

  1. Наріжте багет під кутом приблизно 45 градусів на скибочки завтовшки 1 см.
  2. Поріжте 100 г оливок без кісточок на маленькі кубики, якомога дрібніше. Так намазка матиме більш однорідну структуру.
  3. Лимон помийте і зріжте тонкі смужки цедри за допомогою спеціального ножа для цедри, економки або тертки з дрібними отворами. Пам’ятайте, що потрібно знімати тільки верхній жовтий шар цедри.
  4. Помийте 5 гілочок петрушки, відокремте листя від стебел і дрібно порізати ножем.
  5. Відкрийте банку з тунцем та злийте весь сік. Змішайте в мисці тунець, оливки, цедру лимона, зелень петрушки і 200 г крем-сиру. Перемішати виделкою, до отримання однорідної маси, посолити і поперчити до смаку.
  6. Намастіть паштетом шматочки багета і за бажанням прикрасьте невеликою кількістю лимонної цедри.

Паштет із сардин з маслом 

Інгредієнти: 

  • 150 г сардин консервованих 
  • 150 г вершкового масла 
  • 1 ст. л. соку лимону 
  • цедра половину лимона
  • 25 г петрушки 
  • сіль до смаку 

Покроковий рецепт:

  1. Відкрийте банку з сардинами, витягнути рибу з масла і викладіть на паперовий рушник, щоб масло вбралося.
  2. Листя петрушки дрібно порубати.
  3. У не великій мисці змішайте вершкове масло, сардини, зелень, цедру лимона і сік лимона. Замісити виделкою до отримання однорідної маси. Можете використовувати звичайну вилку. Додайте сіль за смаком. Подавайте з грінками з житнього хліба.

Класичне тістечко картопля 

Інгредієнти: 

  • 250 г цукрового печива 
  • 70 г какао 
  • 250 г згущеного молока 
  • 1 ст. л. рому 
  • 50 г волоських горіхів 
  • 50 г кокосової стружки 

Покроковий рецепт: 

  1. У чаші блендера перебийте 250 г печива до стану крихти. Ви також можете подрібнити його качалкою між двома листами пергаментного паперу. Насипте в чималу миску.
  2. Додайте 70 г какао, 250 г згущонки та 1 ст. л. рому, ретельно розмішати до однорідного розподілу інгредієнтів. Найкраще робити це руками, одягнувши перчатки.
  3. Сформуйте чималі кульки – з цієї кількості інгредієнтів їх вийде приблизно 6.
  4. Подрібніть 50 г волоських горіхів, висипати в миску, в іншу – кокосову стружку. Обваляйте половину тістечок в горіхах, другу – в стружці.
  5. Покладіть тістечка в холодильник на годину, щоб вони трішки стабілізувалися.

Нехай ці рецепти стануть вашим надійним помічником під час відключень!

Авторка: Анжеліка Ванько