Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запоріжжі виявили переносників малярії: триває боротьба з комарами

У Запоріжжі виявили переносників малярії: триває боротьба з комарами

У Запоріжжі розпочалися щорічна дезінсекція на водоймах від комарів. В місті також є місця, де водяться малярійні комарі, які розносять захворювання.

Про це повідомила пресслужба Запорізької міської ради.

На водоймах Запоріжжя зафіксували личинки малярійних комарів. Ці шкідники можуть розносити малярію та дирофіляріоз. За даними Центру громадського здоров’я України, малярія – це небезпечне для життя захворювання, що передається через укуси комарів. Через цю хворобу в людей можуть уражатися органи, виникати удушення та анемія. Перші симптоми можуть бути схожі з простудою, одразу необхідно звернутися до лікаря. Симптоми малярії з’являються через 10–15 днів після укусу.

Інше захворювання, дирофіляріоз може уражати всі системи організму. Основним симптомом є пухлина, на місці якої відчувається сверблячка і печія. Інколи хворі скаржаться на головний біль, нудоту, слабкість, підвищення температури. При перших симптомах одразу треба звернутися до лікаря. Переносниками хвороби є інфіковані комарі та безпритульні тварини.

У Запоріжжі почали боротьбу із комарами, шляхом дезінсекції водоймищ. Місця обробляють спеціальним препаратом, який вбиває комах, але не шкодить людям та рибам. Такі заходи проводять декілька разів на сезон.


Раніше ми писали, що у Запоріжжі планують проводити дезінсекцію зелених насаджень від кліщів та комарів. На ці роботи з бюджету міста виділили майже 380 тисяч гривень.

В цілому в 2024 році в Запоріжжі запланована дератизація анофелогенних водоймищ, тобто знищення комарів, на яку з бюджету міста виділили 379 тисяч гривень. Комарів знищуватимуть на територіях районів міста обсягом 181, 24 га.