Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » На боротьбу з комарами в Запоріжжі виділили 380 тисяч гривень

На боротьбу з комарами в Запоріжжі виділили 380 тисяч гривень

На боротьбу з комарами в Запоріжжі виділили 380 тисяч гривень

Ілюстративне фото

У Запоріжжі планують проводити дезінсекцію зелених насаджень від кліщів та комарів. На ці роботи з бюджету міста виділили майже 380 тисяч гривень.

Про це Inform.zp.ua повідомили в Департаменті муніципального управління Запорізької міської ради у відповіді на інформаційний запит.

В цілому в 2024 році в Запоріжжі запланована дератизація анофелогенних водоймищ, тобто знищення комарів, на яку з бюджету міста виділили 379 тисяч гривень. Комарів знищуватимуть на територіях районів міста обсягом 181, 24 га. Ці заходи заплановані й входять до Програми комплексного благоустрою вулично-дорожньої мережі, міських територій та реалізації повноважень в сфері охоронної діяльності на 2023-2025 роки.

В зелених зонах, за які відповідають комунальні підприємства “Титан” та “Зеленбуд”, планується виконання робіт з дезінсекції зелених зон від кліщів та інших комах на 33,85 га та 30 га відповідно. Орієнтовна сума витрат складе близько 140 тисяч грн.

За інформацією комунального підприємства «Титан», для знищення кліщів та інших комах у 2024 комунальним підприємством укладається договір з дезінсекції зелених зон у Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай» на території 33,85 га. Орієнтована вартість договору – 71 500 грн.

КРБП «Зеленбуд» та департамент з управління житлово-комунального господарства 3МР не будуть проводити роботу дезінсекції у 2024 році, як і торік, через відсутність фінансування.

Як писав раніше Inform.zp.ua, з початку року до запорізьких лікарень звернулося 19 людей, які скаржилися на укуси кліщів. Саме зараз, в теплий період року, розпочинається період активності цих комах.