Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Укренерго” змінило графіки відключень світла: що треба знати запоріжцям

“Укренерго” змінило графіки відключень світла: що треба знати запоріжцям

“Укренерго” змінило графіки відключень світла: що треба знати запоріжцям

Ілюстративне фото

Сьогодні, 22 травня, графіки погодинних відключень електропостачання почнуть діяти раніше. Про що попереджають запоріжців?

Про це повідомляє “Укренерго”.

Графіки погодинних відключень світла для промислових, а також побутових споживачів по усій території України почнуть діяти з 19:00. До цього очікувалось, що графіки відключень діятимуть з 20:00.

Причина перенесення полягає у збільшенні хмарності, яка заважає роботі сонячних електростанцій.

“Енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежується”, – додає “Укренерго”.

За оновленою інформацією до кінця доби 22 травня графіки погодинних відключень по Запорізькій області не застосовуватимуться, повідомили у ПАТ Запоріжжяобленерго.

Графіки обмеження енергопостачання почали запроваджувати лише нещодавно після того, як Російська Федерація посилила масовані обстріли по території України. Здебільшого під приціл потрапляла енергетична інфраструктура України.

Раніше Inform.zp.ua писав, що у Запорізькій області 20 травня з 18:00 до 24:00 для населення та промислових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень. Їх можуть застосовувати у разі перевищення лімітів споживання.

16 травня в Запоріжжі застосували погодинні відключення світла для першої, другої та третьої черги. Проте наразі немає точної інформації, коли застосують обмеження для четвертої, п’ятої та шостої черги.

Дефіцит в енергосистемі Україні стався внаслідок ракетних ударів ворога по українським електростанціям.

За словами голови правління НЕК “Укренерго” Володимира Кудрицького, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії в Україні. І це, ймовірно, дасть можливість не відключати споживачів упродовж ночі та вранці. Вимушені обмеження триватимуть ще упродовж місяців – і влітку, і восени та взимку.