Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Усик став абсолютним чемпіоном світу: як минув бій століття. ВІДЕО

Усик став абсолютним чемпіоном світу: як минув бій століття. ВІДЕО

Усик став абсолютним чемпіоном світу: як минув бій століття. ВІДЕО

Олександр Усик став чемпіоном світу

Українець Олександр Усик за рішенням суддів здолав британського боксера Тайсона Ф’юрі та здобув титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Бій Усик – Ф’юрі розпочався в аравійській столиці після презентації поєдинку культовим конферансьє Майклом Баффером о 01:40. Перед боєм українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO та WBC, тож на кону був титул абсолютного чемпіона світу в хевівейті. Поєдинок тривав усі 12 раундів.

У перших раундах Ф’юрі діяв із позиції сили. Він перебував здебільшого в центрі майданчика та намагався контролювати всі спроби Усика підвищити темп. Щоправда, український боксер кілька разів непогано влучив у британця, тож тому довелося змінити тактику.

У п’ятому-восьмому раундах “Циганський Король” перехопив ініціативу. Ф’юрі намагався підстерегти Усика на помилці та зумів відшукати таку в 6-му раунді, струсонувши суперника зустрічним ударом. Українець витримав непростий відрізок.

Головна ж подія сталася в 9-му раунді. Усик додав у швидкості дій та змусив Ф’юрі розкритися. Український боксер видав цілий букет ударів – британець опустив руки та вже фактично не захищався. “Циганський Король” опинився на канатах, але рефері затягнув із рішенням відраховувати 10 секунд, а коли вони закінчилися, пролунав гонг.

“Чемпіонські” раунди обидва боксери провели обережно. Ф’юрі на диво швидко прийшов до тями після нокдауну. Кожен із чемпіонів спробував назбирати очки в нотатках суддів, тож просто намагався влучити бодай в корпус.

Думки суддів щодо переможця протистояння розділилися. Усику віддали перевагу двоє з трьох – 115:112, 114:113. Тим часом один із суддів зафіксував мінімальну перемогу Ф’юрі – 114:113. Такий результат зробив бій-реванш невідворотним.

Українець став першим за 24 роки абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі. Він остаточно утвердився поруч із братами Кличками в боксерському пантеоні України. У 2011-му Володимир Кличко замкнув на родині всі чемпіонські пояси, здолавши за рішенням суддів чемпіона за версією WBA Девіда Хея. Молодший з братів тоді вже контролював титули WBO, IBF та IBO, а на плечах старшого майорів пояс WBC.

Новий поєдинок планують провести в жовтні цьогоріч. Його переможець вже не носитиме титул абсолютного чемпіона. Міжнародна боксерська федерація (IBF) вирішила, що Усик протермінував обов’язковий захист чемпіонського поясу, тож цей титул українець втратить вже влітку.

Зі серпня 2023 року обов’язковим претендентом на поєдинок проти українця став Філіп Хрговіч. Хорват 1 червня зустрінеться з британцем Даніелем Дюбуа. Переможець бою буде визнаний чемпіоном світу в надважкій вазі за версією IBF.

Хрговіч або Дюбуа будуть претендувати на поєдинок із Усиком. Окрім того, наступними в черзі розташувалися ще два важкоговаговики – Мануель Чарр і Джозеф Паркер. Перший носить титул регулярного чемпіона за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), а другий – тимчасовий чемпіон Усесвітньої боксерської організації (WBO).

Нагадаємо, запорізький боксер Олександр Захожий переміг Граніта Шала, нокаутувавши суперника у другому раунді та завоювавши титул чемпіона Європи за версією EBU.