Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Президента просять присвоїти звання Героя України загиблому запорізькому військовому

Президента просять присвоїти звання Героя України загиблому запорізькому військовому

Президента просять присвоїти звання Героя України загиблому запорізькому військовому

Фото: особистий архів Анни Каверіної, цивільної дружини загиблого військового

На сайті Офісу президента з’явилася петиція з проханням присвоїти звання Герой України (посмертно) військовому родом із Запоріжжя, солдату 15 бригади оперативного призначення Національної гвардії України імені лейтенанта Богдана Завади Володимиру Цісельському.

Він почав служити ще в 2017 році у 17 -тій окремій танковій бригаді імені Костянтина Пестушка механіком-водієм. Володимир був учасником бойових дій та приймав участь в АТО. Через декілька років військовий демобілізувався.

На початку повномасштабного вторгнення його мобілізували. Півтора року Володимир був вузоні бойових дій, захищаючи спочатку село Мала Токмачка Запорізької області, потім стояв у селі Вербове, де отримав осколкове поранення руки,.

“За цей час заробив купу захворювань за якими міг спокійно демобілізуватись і виїхати за кордон та не міг, бо “хто як не я?”. Він мав багато шансів піти зі служби за станом здоров’я, але то був його свідомий вибір. Він щиро вірив в перемогу України,намагався для цього докласти як найбільше зусиль.Не цурався будь якої роботи. Був найкоханішим чоловіком, золотим сином, найкращим братом, прекрасним дядьком! Для побратимів-друг,брат і просто “Дядя Вова”. Завжди всім допомагав і всіх підтримував,ніколи не падав духом.Був вірним своїй країні до кінця! Він заплатив за Україну найдорожчу ціну – своє життя!”, – йдеться в петиції.

Володимир Цісельський 13 січня 2024 року під час виконання бойового завдання отримав поранення несумісне з життям. Його рідні просять присвоїти йому звання Героя України. Наразі під петицією 15 220 підписів з 25 000 необхідних. Якщо петиція набере достатню кількість голосів, президент підпише її.