Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Можливе підвищення тарифів на світло: чи зростуть ціни на електроенергію для запоріжців

Можливе підвищення тарифів на світло: чи зростуть ціни на електроенергію для запоріжців

Можливе підвищення тарифів на світло: чи зростуть ціни на електроенергію для запоріжців

Ілюстративне фото

В Україні розглядають варіант підвищення тарифів на світло. Це зумовлено потребами для наступного опалювального сезону.

Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук у телемарафоні.

“Аналізуємо можливості наших енергетичних підприємств, у тому числі обговорюємо можливість підвищення тарифу”, – заявила вона.

Для наступного опалювального сезону потрібні ресурси. Для цього в Міненерго аналізують всі доступні фінансові ресурси, зокрема допомогу від партнерів.

“Зараз з тими пошкодженнями, які є, прогнозується значний дефіцит протягом наступного опалювального сезону. Тоді можуть бути відключення і побутових споживачів. Хоча ми намагаємося шукати і впроваджувати рішення, які пом’якшать ці наслідки взимку”, – додала Гринчук.

Що відомо про вартість електроенергії для населення?

Тариф на електроенергію для побутових споживачів в Україні залишиться незмінним. – 2,64 грн за кіловат.

Кабмін розглядає варіант підвищення тарифу на електроенергію для населення через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України.

НБУ прогнозує поетапне приведення тарифів на послуги ЖКГ до економічно обгрунтованих рівнів протягом кількох років. Водночас з огляду на складну ситуацію в енергетиці дотаційні тарифи для побутових споживачів можуть зростати швидше.