Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » РФ готує перший призов у Запорізькій області – розвідка Британії

РФ готує перший призов у Запорізькій області – розвідка Британії

РФ готує перший призов у Запорізькій області – розвідка Британії

Танк окупантів

Росія готує перший призов на окупованих територіях Запорізької області. Москва хоче розширити свій вплив на захоплених територіях України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Британії у Twitter (X).

Як нагадали у розвідці, гауляйтер окупованої частини Запорізької області підписав “указ” про підготовку необхідної інфраструктури та заходів для проведення призову на військову службу в окупованих районах. Це перший призов, який проведе Росії в окупації.

У Міноборони Британії вважають, що призов повинен задовольнити потребу російських військ у додаткових силах. Проте призов буде обмеженим, оскільки частина жителів виїхала з окупації.

Наприклад, у Мелітополі Запорізької області залишилося лише 40% довоєнного населення, і половина з них – це етнічні росіяни, яким пропонується робота в місті.

“Цей указ також є частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління”, – вважають у розвідці.

Також призов є способом перевірити, чи мають жителі окупованих територій російські паспорти і чи голосували вони на “виборах” президента РФ.

Варто зазначити, раніше Володимир Путін підписав указ про весняний призов. За задумом Міноборони РФ, до армії хочуть набрати 150 тисяч строковиків.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська будують та модернізують фортифікаційні споруди. Зокрема, росіяни намагаються посилити позиції біля Роботиного.

На Запорізькому напрямку спецпризначенці ГУР виявили російський зенітно ракетний комплекс “Тор”. По ньому нанесли удар HIMARS та знищили техніку окупантів.

До кінця цього року окупанти будуть намагатися захопити Запорізьку область. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк. Натомість американська зброя, за його словами, може змінити ситуацію на фронті.