Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Україна планує новий контрнаступ: названа ключова умова

Україна планує новий контрнаступ: названа ключова умова

Україна планує новий контрнаступ: названа ключова умова

ЗСУ

Після отримання військової допомоги США на суму 61 млрд доларів, Україна спробує розпочати новий контрнаступ у 2025 році, щоб утримати Росію від отримання додаткових переваг цього року.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Financial Times.

Він зазначив, що все ще очікує “російського прогресу в найближчий період” на полі бою попри схвалений у квітні новий пакет фінансування США, оскільки “ви не можете відразу перемкнути вимикач”.

Виступаючи на фестивалі FT Weekend у Вашингтоні в суботу, 4 травня, Салліван зазначив, що з новою допомогою Вашингтона, Київ матиме можливість “утримувати лінію” впродовж 2024 року і “гарантувати, що Україна зможе протистояти російській атаці”.

Вказуючи на сценарій війни наступного року, Салліван сказав, що Україна планує “рухатися вперед і повернути собі територію, яку росіяни відібрали у неї”.

Видання зазначає, що такі коментарі є найчіткішою артикуляцією Білого дому щодо того, як він бачить розвиток конфлікту в разі переобрання Джо Байдена президентом у листопаді цього року.

Також зазначається, що будь-який новий наступ України у 2025 році, залежатиме від збільшення фінансування та схвалення Конгресом і Білим домом нових пакетів фінансової допомоги.

Українські посадовці не виключають, що Сили оборони у 2025 році зможуть переломити ситуацію на фронті.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська будують та модернізують фортифікаційні споруди. Зокрема, росіяни намагаються посилити позиції біля Роботиного.

На Запорізькому напрямку спецпризначенці ГУР виявили російський зенітно ракетний комплекс “Тор”. По ньому нанесли удар HIMARS та знищили техніку окупантів.

До кінця цього року окупанти будуть намагатися захопити Запорізьку область. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк. Натомість американська зброя, за його словами, може змінити ситуацію на фронті.