Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть отримати гранти для ветеранів та ветеранських організацій

Запоріжці можуть отримати гранти для ветеранів та ветеранських організацій

Запоріжці можуть отримати гранти для ветеранів та ветеранських організацій

Фото Inform.zp.ua

Міжнародна організація з міграції за фінансування Міністерства закордонних справ Японії оголосила грантову програму для громад і ветеранських організацій та установ у Запоріжжі.

Про це повідомляє телеграм-канал “Ветеран”.

У програмі можуть взяти участь також комунальні та державні установи, громадські організації, які надають підтримку ветеранам, членам їхніх сімей, членам сімей загиблих та ветеранам з інвалідністю. Підтримкою є фізична реабілітація, психологічна допомога, допомога з пошуком роботи, перекваліфікація, а також культурні, освітні та інші соціальні послуги.

До програми можуть долучитися й територіальні громади, об’єднання мешканців у межах села, селища чи міста із підконтрольних Україні територій, підконтрольних уряду України, де безпекова ситуація дозволяє проведення заходів.

Після відбору гранти отримають 10 громад та 10 ветеранських організацій/установ. Переможці отримають:

  • фінансову підтримку у розмірі до 15 тис. євро на придбання обладнання;
  • навчальні курси для персоналу, щоб вони могли надавати якісні послуги ветеранській спільноті;
  • підтримку з боку фахівців МОМ у процесі організації заходів.

Реєстрація для ветеранських організацій чи установ: грантова програма від ІOM Ukraine.

Реєстрація для громад: грантова програма від Міжнародної організації з ІOM Ukraine.

Щоб узяти участь потрібно заповнити заявку до 10 травня включно.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська будують та модернізують фортифікаційні споруди. Зокрема, росіяни намагаються посилити позиції біля Роботиного.

На Запорізькому напрямку спецпризначенці ГУР виявили російський зенітно ракетний комплекс “Тор”. По ньому нанесли удар HIMARS та знищили техніку окупантів.

До кінця цього року окупанти будуть намагатися захопити Запорізьку область. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк. Натомість американська зброя, за його словами, може змінити ситуацію на фронті.