Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти посилили штурми: епіцентр у Запорізькій області

Окупанти посилили штурми: епіцентр у Запорізькій області

Окупанти посилили штурми: епіцентр у Запорізькій області

ЗСУ

Російські війска активізували штурми на південному фронті в Україні. Зокрема, їх епіцентром стали Роботине Запорізької області, Кринки та острів Нестрига.

Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

“Ситуація у нас відносно стабільна. Єдине – вчора була помітна більша кількість спроб штурмів – 19. Зазвичай цей показник трошки нижчій. Ймовірно, окупанти вирішили так само здобути чергових “перемог” до свят. Але всі вони були зупинені, ворог з втратами відійшов. Але, тим не менш, така активність була помітна”, – розповів він.

Крім того, зранку 5 травня вже відбулось шість спроб штурмів.

“Здебільшого – це Херсонський напрямок, всім відомі Кринки, де ворог намагається безуспішно вибити українських морпіхів та Роботине, де росіяни також докладають зусиль, щоб витиснити підрозділи ЗСУ з позицій”, – зазначив спікер.

Також кілька спроб штурмів було і в районі острова Нестрига.

На Запорізькому напрямку окупаційні війська будують та модернізують фортифікаційні споруди. Зокрема, росіяни намагаються посилити позиції біля Роботиного.

На Запорізькому напрямку спецпризначенці ГУР виявили російський зенітно ракетний комплекс “Тор”. По ньому нанесли удар HIMARS та знищили техніку окупантів.

До кінця цього року окупанти будуть намагатися захопити Запорізьку область. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк. Натомість американська зброя, за його словами, може змінити ситуацію на фронті.