Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Науковці пояснили, що летіло в небі Запоріжжя: це був не метеорит

Науковці пояснили, що летіло в небі Запоріжжя: це був не метеорит

Науковці пояснили, що летіло в небі Запоріжжя: це був не метеорит

Ілюстративне фото

У науковців існує два припущення про небесне явище, яке бачили запоріжці нещодавно вночі. Але дослідники впевненні, що об’єкт був космічного походження.

Про це розповів завідувач лабораторії в Головній астрономічній обсерваторії НАН України Іван Крячко для ВВС Україна.

За словами науковця, яскравий спалах в небі міг бути болідом. Тобто дуже яскравий метеорит. За іншою версією, це був шматок “космічного сміття”.

“Під космічним сміттям ми розуміємо залишки різних космічних апаратів, ракетоносіїв і навіть інструментів, які час від часу астронавти і космонавти, що виходять за межі космічної станції, втрачають”, – каже Іван Крячко.

Таке сміття літає в космічному просторі біля Землі та іноді потрапляє в атмосферу, де воно згорає. Науковці висловлюють сумніви, що частинки космічного тіла долетіли до Землі.

“Якщо навіть вони і долетіли, то це дуже дрібні фрагменти – тобто фактично воно згоріло в атмосфері нашої планети”, – додає завідувач лабораторії в Головній астрономічній обсерваторії НАН України.

Що відомо про яскравий спалах в небі Запоріжжя?

У ніч на 1 травня в низці областей, зокрема Запорізькій, бачили яскравий спалах в небі. Деяким людям вдалося зафільмувати небесне явище, яке в мережі назвали метеоритом.

Вночі жителі Запорізької, Полтавської, Сумської та ймовірно інших областей бачили в небі яскравий спалах. За свідченнями очевидців, відбулося небесне явище без звуків вибуху. У мережі люди зауважили, що це міг бути метеорит.

Варто зазначити, що метеор – це світлове явище в атмосфері, яке виникає під час входження до атмосфери твердого небесного тіла, що рухається у міжпланетному просторі, або метеороїда. Натомість метеорит – це залишок метеороїда, який пережив подорож крізь атмосферу і впав на землю.

За даними наукового видання “The Universe. Space. Tech”, саме на початку травня наша планета занурюється у потік метеорів, які можна побачити в небі.