Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Розвідка з окупованої частини Запорізької області допомагає збивати російські ракети та літаки

Розвідка з окупованої частини Запорізької області допомагає збивати російські ракети та літаки

Розвідка з окупованої частини Запорізької області допомагає збивати російські ракети та літаки

ППО “Петріот”. Ілюстративне фото

Не тільки радари та допомога країн НАТО допомагає передбачати ракетні удари по Україні. На тимчасово окупованих територіях працює українська розвідка та небайдужі інформатори. Вони допомагають Повітряним силам ЗС України.

Про це в інтервʼю Детектор медіа розказав колишній речник Повітряних сил, Юрій Ігнат.

У Повітряних силах постійно відстежують повітряну обстановку над територією України та за її межами, приблизно на кількасот кілометрів. Все це фіксують українські радари.

Інформацію про потенційні атаки, про зліт ворожої тактичної авіації чи вихід кораблів у море, на рубежі пуску надають західні партнери, користуючись даними з супутників, даними своєї розвідки. Цю інформацію Повітряні сили ЗС України отримують безпосередньо від структурних підрозділів НАТО, розташованих у Європі. Це дуже корисна інформація, вона дає можливість підготуватися до відбиття атаки. 

Частина інформації також може надходити від розвідки з окупованої частини Запорізької області чи з Криму. Якщо, скажімо, вилітають балістика чи крилаті ракети, Повітряні сили можуть прорахувати час їхнього польоту з місця пуску.

Відтак моментально оголошується тривога в районах, куди може дістати балістика.


Читайте також: В поліції розповіли деталі обстрілу Запоріжжя та Запорізького району цими вихідними