Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Запоріжець Андрій Ісаєнко зіграв у новому українському фільмі

Запоріжець Андрій Ісаєнко зіграв у новому українському фільмі

Запоріжець Андрій Ісаєнко зіграв у новому українському фільмі

Андрій Ісаєнко

В травні цього року відбудеться прем’єра фільму “Будинок “Слово”. Нескінченний роман” режисера Тараса Томенка. Одну з ролей зіграв запорізький актор Андрій Ісаєнко.

Що відомо про кінострічку

Фільм стане продовженням попередньої стрічки Томенка “Будинок “Слово”, який вийшов у 2017 році. В попередньому фільмі розповідали історію знищення цілого покоління українських митців радянською владою. Тарас Томенко використав документальні та архівні кадри, а також озвучив листи літераторів-мешканців харківського “Будинку “Слово”.

Цей фільм режисера у 2018 році отримав “Золоту дзиґу” за найкращий документальний фільм.

Новий фільм буде показувати історію Володимира Акімова, який також став частиною харківського “Будинку “Слово”. Він працював коректором преси та понад усе мріяв влитися в коло провідних письменників. Аби оселитися в будинку йому дійсно знадобився талант – талант підслуховувати та переповідати все почуте агенту НКВС.

Про роль запоріжця Андрія Ісаєнка

Андрій Ісаєнко народився та виріс у Запоріжжі. Майбутній актор закінчив Запорізький національний університет за спеціальністю “театральне мистецтво”.

Талановитий запоріжець у 2021 році отримав звання Заслуженого артиста України. Сьогодні Андрій Ісаєнко живе у Києві та працює в академічному театру драми і комедії.

Запоріжець Андрій Ісаєнко зіграв у новому українському фільмі
Андрій Ісаєнко

У новому фільмі Андрій Ісаєнко зіграє роль Майка Йогансена, поета, прозаїка, перекладача, критика, лінгвіста та сценариста. У 1937 році Йогансен був заарештований співробітниками НКВС у його харківській квартирі в Будинку “Слово”. Чоловіка засудили до розстрілу з конфіскацією майна.

Прем’єра фільму: 9 травня 2024 року.


Нагадаємо, що в Запоріжжі пройшов культурно-мистецький фестиваль “Бути в Україні”. Участь в ньому взяли музичні гурти KAZKA, ADAM, warнякання та багато цікавих постатей.