Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Військовому ЗСУ родом із Запоріжжя, що загинув на фронті, просять присвоїти звання Героя України

Військовому ЗСУ родом із Запоріжжя, що загинув на фронті, просять присвоїти звання Героя України

Військовому ЗСУ родом із Запоріжжя, що загинув на фронті, просять присвоїти звання Героя України

Фото:

Військовослужбовцю 55 окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» просять присвоїти Сергію Похмельних почесне звання Героя України (посмертно).

Про це йдеться у петиції на сайті Офісу президента.

Похмельних Сергій Георгійович — кадровий військовий, капітан, командир гаубичної самохідної артилерійської батареї, став на захист України у складі 55 окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ». 8 листопада 2022 року загинув у бойових діях на Херсонському напрямку, поблизу населеного пункту Дудчани Бериславського району у складі 39 гаубичного самохідно – артилерійського дивізіону 60 окремої механізованої Інгулецької бригади (військова частина А1962).

Військового нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеню, нагрудними знаками «За досягнення у військовій службі», «За заслуги перед містом Кривий Ріг», «55 окрема артилерійська бригада».

Сергій народився 1 серпня 1992 року в місті Запоріжжя. Він закінчив комунальний заклад «Запорізький обласний ліцей – інтернат з посиленою військово – фізичною підготовкою «Захисник» Запорізької обласної ради і отримав повну загальну середню освіту.

Після закінчення ліцею навчався у Запорізькому національному технічному університеті і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Технології виробництва авіаційних двигунів та енергетичних установок» та здобув кваліфікацію спеціаліста з технології виробництва авіаційних двигунів та енергетичних установок за спеціальністю інженер – механік.

У 2012 році закінчив кафедру військової підготовки ЗНТУ (ВОС 030400) у військовому званні молодший лейтенант запасу.
З 2013 року по 2016 рік працював на заводі «Мотор – Січ» інженером – технологом.
З 2016 року по 2021 рік проходив військову службу за контрактом та приймав участь у бойових діях: АТО – 2016 – 2017 роки, ООС – 2020 – 2021 роки. За час несення служби показав себе зразковим, хоробрим, відданим своїй справі військовослужбовцем.

З березня 2022 року він пішов захищати Україну фронт.

“Сергій як командир гаубичної самохідної артилерійської батареї показував гідний приклад мужності та самопожертви побратимам, мав непохитну віру у перемогу. Перебуваючи у зонах бойових дій, він ніколи не скаржився на те, що йому важко, а навпаки намагався з вірою у найкраще підтримувати рідних, побратимів та друзів. Його оптимізм, щира та світла посмішка, здатність сказати важливі слова підтримки у найскрутніших моментах бойових дій викликали глибоку повагу солдат. Кожен, хто служив під командуванням Сергія, безмежно вдячний йому за науку вірити у краще у житті, зробити все заради звільнення України”, – згадують про нього бойові товариші.

Побратими Сергія відзначають його, як дуже сміливого і сильного. Він завжди віддавав себе повністю службі і ніколи не боявся йти в бій. Він був одним з тих людей, яким завжди можна було довірити своє життя.

Наразі під петицією про присвоєння звання Героя України Сергію Похмельних зібрано 19 тисяч підписів із 25 тисяч, аби її розглянув президент.