Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Кольоровий дощ пройшов у Запоріжжі: названа причина

Кольоровий дощ пройшов у Запоріжжі: названа причина

Кольоровий дощ пройшов у Запоріжжі: названа причина

Фото ГЦМ

Вчора, 24 квітня, у Запоріжжі зафіксовано випадіння кольорового дощу. Краплі дощу були непрозорими, візуально мали жовтуватий відтінок.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі з гідрометеоорології.

За словами фахівців, причиною такого вигляду дощу став пил із Сахари, який з південно-західними повітряними масами 24 квітня досяг території України.

Частинки пилу змішувалися з краплями води та при випаданні дощу на поверхні залишали брудні сліди.

За прогнозами, 25-27 квітня очікується збереження переносу на висоті повітряних мас з Сахари, тому хмари та краплі дощу з пилом в цей період можуть знову мати жовтуватий відтінок.

Нагадаємо, Україну накрила пилова буря з Сахари. Вона принесла з собою пил, що чітко прослідковується над південними та центральними районами країни та поширюється на північ.

Що рекомендуюється робити під час пилової бурі: залишатися в приміщенні якомога довше; закрити вікна та двері, щоб пил не потрапляв у приміщення; використовувати кондиціонер або очищувач повітря з HEPA-фільтром; пити багато рідини, щоб зволожити дихальні шляхи.

Також носити маску, якщо вам все ж таки потрібно вийти на вулицю. Та промивати очі та обличчя чистою водою після того, як ви побували на вулиці.

Очікується, що пил залишатиметься в атмосфері над Україною до п’ятниці. З п’ятниці на суботу він відступить на схід, і атмосфера очиститься.

Укргідрометцентр рекомендує стежити за оновленнями погодних умов та вживати заходів безпеки під час пилової бурі.

Нагадаємо, із західного Середземномор’я разом з високими температурами повітрями може прийти пил з Сахари. Його можна побачити й у Запоріжжі, судячи за супутниковими знімками.