Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колишній депутат-комуніст наводив ракети на Запоріжжя: він отримав 15 років тюрми

Колишній депутат-комуніст наводив ракети на Запоріжжя: він отримав 15 років тюрми

Колишній депутат-комуніст наводив ракети на Запоріжжя: він отримав 15 років тюрми

Фото: СБУ

Суд визнав винним колишнього депутат-комуніста, який коригував ракетні удари по Запоріжжю. Він сяде до в’язниці на 15 років.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Зловмисником виявився колишній депутат-комуніст Запорізької міськради, якого у 2001 році засудили до 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні. У 2022 році фсб завербувало його для збору розвідданих про місця розташування ЗСУ та оборонних заводів України.

За координатами ексдепутата, росіяни завдавали удари по Запоріжжю у квітні-травні 2022 року. Внаслідок обстрілів загинуло 3 місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне із промислових підприємств.

Контррозвідники СБУ затримали навідника у травні 2023 року. Суд призначив йому 15 років тюрми за держзраду.

Як писав раніше Inform.zp.ua, контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю. Йому загрожує довічне ув’язнення.

За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловік був дистанційно завербований представником головного управління генштабу збройних сил РФ (відомого як ГРУ).