Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Корупція » Суддя по справі В’ячеслава Богуслаєва, якого піймали на хабарі, повернувся на роботу

Суддя по справі В’ячеслава Богуслаєва, якого піймали на хабарі, повернувся на роботу

Суддя по справі В’ячеслава Богуслаєва, якого піймали на хабарі, повернувся на роботу

Віктор Глиняний

Суддя Київського апеляційного суду Віктор Глиняний, який розглядав справу експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва, в минулому році був відсторонений за хабар. Проте нещодавно чоловік знову повернуся до роботи.

Що відомо про хабар та суддів Київського апеляційного суду

У листопаді минулого року чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які працювали зі справою В’ячеслава Богуслаєва, викрили на отриманні хабара. За 35 тисяч доларів вони мали зняти арешт з літаків колаборанта.

“Передача неправомірної вигоди відбулась 28 листопада 2023 року. 10 тис. дол. США суддя-посередник залишив собі, а 25 тис. дол. США поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою”, – йдеться в повідомленні НАБУ про цю справу.

В оселях фігурантів знайшли ці кошти, які кваліфікували як неправомірну вигоду.

Під час розгляду справи про хабар у суді Віктору Глиняному було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Що відбувається зараз

З матеріалу ТСН, стало відомо, що Віктор Глиняний вийшов під заставу. За нього внесли 5 млн гривень застави та через 10 днів відпустили з-під варти.

Наразі суддя продовжує працювати на своїй посаді. Хто сплатив таку суму – невідомо.


Нагадаємо, що в експрезидента “Мотор Січі” В’ячеслава Богуслаєва та його спільника стягнуто майже мільярд гривень активів. Таке рішення задовільнив Вищий антикорупційний суд.

Колишньому президенту компанії “Мотор Січ” В’ячеславу Богуслаєву Солом’янський райсуд Києва подовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 12 червня без права застави.

У сина В’ячеслава Богуслаєва знайшли майно на Лазурному узбережжі Франції, про яке досі не було відомо. Син Богуслаєва Олександр є співвласником фірми SCI Saint Petr. Ця компанія володіє квартирою, підвалом, гаражем та паркомісцем у житловому комплексі «Parc Saint Paul» у місті Валлоріс. Вартість нерухомості – 800 тисяч євро.