Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Стало відомо, хто з колаборантів Запорізької області отримали терміни

Стало відомо, хто з колаборантів Запорізької області отримали терміни

Стало відомо, хто з колаборантів Запорізької області отримали терміни

СБУ

СБУ виявила ще трьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на Службу безпеки України.

Мешканець Бердянського району став “очолювати” Осипенківську ОТГ за особистої протекції Сауленка. Йому признали 5 років позбавлення волі.

Колаборант працював на окупантів, та закликав місцеве населення допомагати російським військовим. Також він роздавав російську гуманітарну допомогу та схиляв місцевих мешканців до отримання російського паспорту.

“Тим хто не отримав роспаспорт він погрожував позбавленням прав на володіння нерухомістю, автомобілями та отримання тих крихт соціальної допомоги, які вони будуть виплачувати”, – зазначають в СБУ.

Ще одну колаборантку, мешканку Мелітопольського району, діючу керівницю фінансового відділу Новенської сільської ради засудили до 10 років позбавлення волі. Вона пішла на співпрацю з окупантами та залишилась на своїй посаді, в окупаційному органі.

Інший колаборант зараз працює на посаді «полицейского ГАИ» у незаконному правоохоронному органі «УВД по г. Бердянск и Бердянскому району». У новому статусі допомагає окупантам тероризувати місцевих патріотів і проукраїнськи налаштованих мешканців. Він – колишній поліцейський, який у 2015 році не пройшов переатестацію та був звільнений з поліції, отримав 12 років позбавлення волі.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області співробітники Служби безпеки виявили ще чотирьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади.