Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колаборантів, що займають “посади” на окупованій території Запоріжжя виявила СБУ: хто вони

Колаборантів, що займають “посади” на окупованій території Запоріжжя виявила СБУ: хто вони

Колаборантів, що займають “посади” на окупованій території Запоріжжя виявила СБУ: хто вони

СБУ

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області співробітники Служби безпеки виявили ще чотирьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади.

Про це повідомляє ЗОВА з посиланням на СБУ.

Мешканка Плодородного, колишня економіст одного з мелітопольських ТОВ, яка двічі притягалась до кримінальної відповідальності за майнові злочини, вже отримала підозру від СБУ.

Жінка пішла на співпрацю з окупантами на початку повномасштабного вторгнення. За це її призначили головою так званої «Плодородненской сельской администрации Мелитопольского района Запорожской области».

“На цій «посаді» вона виконує завдання окупаційної влади щодо організації роботи та управління окупаційною адміністрацією та її структурними підрозділами, винесення та затвердження рішень, владних розпоряджень від імені адміністрації, обов’язкових для виконання, призначення на посади та звільнення з посад, розпорядження коштами та майном окупаційної адміністрації””, – зазначають правоохоронці.

Ще одна мешканка с. Піскошине Мелітопольського району стала “старостою” селища. Вона надає допомогу окупантам, контролює та забезпечує виконання рішень окупаційних адміністрацій держави-агресора всіх ланок, організовує та приймає безпосередню участь у численних пропагандистських заходах, направлених на встановлення, підтримання та розповсюдження окупаційної влади і її популяризацію серед місцевого населення.

За добровільну співпрацю з окупантами також судитимуть “старосту” села Дівнінське та села Георгіївка Олександрівської сільської територіальної громади Мелітопольського району. Вона теж добровільно пішла на співпрацю з окупантами та погодилась зайняти посаду «старосты села Девнинское, села Георгиевка».

Мешканка Енергодара теж з початком окупації активно співпрацює з росіянами. Вона погодилась обійняти посаду начальника «отдела по вопросам молодежной политики, физической культуры и спорта» у незаконному органі влади– «Военно-гражданской администрации г. Энергодар». Вона організовувала проведення культурно-масових та спортивних заходів на тимчасово окупованій території Енергодару.

Колаборантка провела низку спортивних змагань під егідою рф з метою підтримки окупаційного режиму держави агресора. Учасників змагань нагороджували грамотами з гербовими печатками рф та медалями із триколором.

Слідчі СБУ заочно повідомили усім фігурантам про підозри в колабораціонізмі.