Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Відмова у льготах, нецензурна лексика та поганий стан транспорту: які порушення виявили в запорізьких маршрутках

Відмова у льготах, нецензурна лексика та поганий стан транспорту: які порушення виявили в запорізьких маршрутках

Відмова у льготах, нецензурна лексика та поганий стан транспорту: які порушення виявили в запорізьких маршрутках

Маршрутки

В Запоріжжі тривають перевірки маршрутних таксі. Місцева влада провела зустріч з перевізниками, на якій обговорили проблеми, що виникають зі станом транспорту та поведінкою водіїв.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

На адресу маршруту №62, надходило кілька скарг від місцевої жительки – зокрема, стосовно перевищення водієм швидкісного режиму. За словами перевізниками, він провів зустріч з пасажиркою і водієм та розв’язав конфлікт.

Начальниця відділу контролю та виконання судових рішень департаменту правового забезпечення міськради, член комісії Ольга Коломієць повідомила, що під час перевірки маршрутних транспортних таксі виявляють порушення класності, санітарного стану маршрутних засобів, графіку руху й взагалі відсутність транспорту на рейсі.

Скарги щодо порушення пасажирських перевезень надходять на лінію контакт-центру «15-80». В міськраді зазначають, що останнім часом надходить менша кількість скарг, покращилася ситуація з перевезеннями пільгової категорії громадян.

Нагадаємо, міська комісія з питань обслуговування автобусних маршрутів створена рішенням виконкому міськради від 09.11.2023 № 661 у складі правоохоронців, представників профільних служб – «Укртрансбезпеки», департаменту правового забезпечення, управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міськради, а також громадськості – продовжує опрацьовувати скарги пасажирів. Переважно вони стосуються відмов у пільговому перевезенні, незадовільного стану самих транспортних засобів, ненормативної лексики або ж грубої поведінки з боку водіїв.

Крім візуального обстеження салону й стану транспортних засобів, члени комісії також перевіряють документи: графік роботи маршрутів, наявність водійських посвідчень у водіїв, ліцензій, договорів про надання послуг з перевезення пасажирів, свідоцтво про Державну реєстрацію транспортних засобів та інші.

Нагадаємо, комісія Запорізької міської ради обстежила запорізькі маршрутки № 44, 44а, 61, 70 та 62. В деяких з них знайшли порушення правил.