Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » В Запоріжжі відкрилась нова вулична виставка: як виглядає (ФОТО)

В Запоріжжі відкрилась нова вулична виставка: як виглядає (ФОТО)

В Запоріжжі відкрилась нова вулична виставка: як виглядає (ФОТО)

Фото: Запорізька міська рада

У Запоріжжі на проспекті Соборному, 151 відкрилась нова виставка. Там представлені політичні плакати художника Марселя Онисько.

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

Біля Туристичного інформаційного центру відкрилась нова виставка в рамках проєкту “Плакати воєнного часу”. На проспекті Соборному, 151 запоріжці можуть побачити роботи українського художника Марселя Онисько.

В місті представлено 30 політичних плакатів, які присвячені “антивоєнній сатирі”. Про творчість Марселя Онисько розповів в директор КП “Туристичний інформаційний центр” Олексій Каніщев:

“Сам Марсель зізнається, що не створював відверто політичні роботи до 24 лютого 2022 року. Здебільшого його творчість належала до стилю станкового живопису. Але тепер його твори – “зла антивоєнна сатира, що стосується росії та ментальності її громадян”. У кожній роботі він намагається показати світові справжнє обличчя країни-агресора”.

Основними творчими напрямами для Марселя є графіка, станковий живопис, колаж, цифрові медіа та поліграфія. Роботи митця були представлені в індивідуальних і групових проєктах в Україні, Нідерландах, США, Німеччині, Мексиці, Словаччині, Франції, Угорщині.

Також художник продавав свої плакати та виручені кошти передавав на Збройні Сили України. Роботи можна буде подивитися протягом місяця на проспекті Соборному, 151 та проспекті Маяковского.


Раніше ми писали, що 1 березня у Запоріжжі на проспекті Соборному, 151 відкрилася перша в цьому році виставка в рамках проєкту “Плакати воєнного часу”. Були представлені роботи українського графічного дизайнера Стаса Колотова.