Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запоріжжі на проспекті Соборному з’явились плакати воєнного часу (ФОТО)

У Запоріжжі на проспекті Соборному з’явились плакати воєнного часу (ФОТО)

У Запоріжжі на проспекті Соборному з’явились плакати воєнного часу (ФОТО)

Фото: Марія Гридасова 

Вчора, 1 березня, у Запоріжжі на проспекті Соборному, 151 відкрилася перша в цьому році виставка в рамках проєкту “Плакати воєнного часу”.

Журналісти Inform.zp.ua сходили на виставку та зробили фоторепортаж нових плакатів.

Представлені роботи українського графічного дизайнера Стаса Колотова.
Всього на виставці можна ознайомитися з 35 плакатами з різних серій, кожен з яких має свою історію. 16 з них розміщені на фасаді Туристичного інформаційного центру, а інша частина – на проспекті Маяковського.

Художник через творчість розкриває воєнні злочини росії та нагадує про важливість єднання українського народу.

«Багато моїх робіт пронизані любовʼю до України, її колоритом, затишком, і цим намагаюсь змусити інших ще більше закохатися в нашу країну та її культуру!», – зазначив автор робіт.

«Плакати воєнного часу» – це спільний проєкт департаменту культури і туризму міста Запоріжжя із Biruchiy contemporary art, заснований у 2022 році.

У Запоріжжі на проспекті знову з'явились плакати воєнного часу
Фото: Марія Гридасова 
У Запоріжжі на проспекті знову з'явились плакати воєнного часу
Фото: Марія Гридасова 

Молоді люди, батьки з дітьми, бабусі та дідусі – всі, проходячи повз, залишали свій погляд на картинах. Деякі фотографували їх, інші розглядали. Але були й ті, кого виставка мало зацікавила, вони дивилися на ремонтні роботи будинку, в який 6 жовтня 2022 року поцілила ракета С-300.

У Запоріжжі на проспекті знову з'явились плакати воєнного часу
Фото: Марія Гридасова 

«Війна змінила моє бачення на все, тому намагаюся висловити свою позицію через роботи, які відображають реалії війни, її наслідки. Вважаю, що мистецтво – це не тільки спосіб самовираження, але й зброя проти безчинства і безглуздя війни», – поділився Стас.

Плакати Стаса Колотова можна буде побачити на вулицях Запоріжжя до 15 квітня.

Текст та фото: Марія Гридасова 


Як ми писали раніше, восени уздовж проспекту Маяковського в рамках проєкту “Плакати воєнного часу” виставляли стенди. На них були представлені роботи графічного дизайнера Миколи Коваленка.