Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На Запоріжжі ТЦК розшукує близько 5 тисяч військовозобов’язаних

На Запоріжжі ТЦК розшукує близько 5 тисяч військовозобов’язаних

На Запоріжжі ТЦК розшукує близько 5 тисяч військовозобов’язаних

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

На сьогодні в Запорізькій області в розшуку ТЦК та СП перебувають близько 5 тисяч громадян. Серед них не тільки ухилянти, а й люди, які не оновили свої дані для реєстру.

Про це розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника відділу зв’язків з громадськістю обласного ТЦК та СП Максим Кара.

Речник стверджує, що такі люди навчаються або мають інвалідність, проте не передали цю інформацію до ТЦК та СП. Наразі в Запоріжжі ведуться додаткові заходи для виявлення цих людей: повторне оповіщення, перевірка місця проживання та виявлення під час патрулювання національної поліції або на блокпостах.

“Нині проводяться заходи з повторного оповіщення, обходження адрес місця проживання, також під час патрулювання національної поліції у місті, або на блокпостах, такі люди виявляються. Сповіщається РЦК. Людина доставляється до районного територіально центру для виписки протоколу або за місцем виявлення такої особи складається вже протокол. Після чого вручається повістка”, – розповідає Максим Кара.

Ця інформація передається до Нацполіції та внесена до реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”, що дозволяє виявити громадян, які перебувають в розшуку, навіть якщо вони знаходяться в інших областях.

Після цього складається протокол та видається повістка до районного центру комплектування.


Раніше ми писали, що у Запоріжжі застаріла база даних про місцеве населення. З метою оновлення інформації в реєстрі населення, будуть проводити опитування за місцем проживання.