Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Французькі війська можуть допомогти на фронті під Запоріжжям, – NZZ

Французькі війська можуть допомогти на фронті під Запоріжжям, – NZZ

Французькі війська можуть допомогти на фронті під Запоріжжям, – NZZ

Карта: NZZ

 Президент Франції Еммануель Макрон нещодавно виступив із заявою про можливу відправку французьких військ в Україну. ЗМІ пишуть, що французькі війська можуть чинити значний тиск на фронті, тому пропонують декілька варіантів використання армії французів.

Про це пише швейцарське видання NZZ.

У разі розгортання однієї дивізії Франція піддасть ризику безпосередніх бойових дій максимум половину своїх звичайних Сухопутних військ.

Другий дивізіон буде готовий як резерв для запобігання поширенню війни. Батальйон чисельністю від 600 до 1000 солдатів вже постійно дислокується в Румунії під кодовою назвою «Егле». У разі ескалації конфлікту угруповання військ може швидко зрости до розмірів бригади (від 5000 до 6000 солдатів).

Побудова в обороні: силами всього однієї дивізії атакувати неможливо. Для цього знадобиться перевага принаймні три до одного. По той бік лінії фронту знаходиться близько 300 000 російських солдатів. Цілком можливо, що французькі війська могли б виступити в якості резерву для відбиття українського контрнаступу.

Однак набагато більш імовірним є вибіркове розгортання в критичний момент з метою запобігання перемоги росії. Франція дотримується стратегії “переконування”: опонента слід “відмовити” від наступного кроку. Французькі сухопутні війська в Україні будуть діяти як передова розтяжка для Кремля, а їхні власні сили оборони будуть загрозливим фоном.

Альянс з партнерами: Франція не буде самотня в місії в Україні. По-перше, підрозділи повинні бути інтегровані в структури українського командування, щоб забезпечити ефективну додану вартість. Більш того, Франція не стала б ризикувати такою експедицією без підтримки важливих партнерів по НАТО. У центрі уваги тут будуть Польща, Румунія і, перш за все, британці, які вже присутні в Україні. З політичної точки зору це, ймовірно, означало б відродження дружніх відносин між Лондоном і Парижем.

Можливі сценарії використання армії Франції:

Варіант 1: Фортеця Київ
Спеціальна фокусна зона на північ від столиці з метою запобігання удару обезголовлення з білоруської території.
Це також звільнило б українську армію та звільнило б сили для фронту.

Варіант 2: Резервні сили на Запорізькому фронті
Французька дивізія підтримує українську армію і запобігає прориву через річку Дніпро.

Варіант 3: Фортеця Одеса
Спеціальна зона фокусування на північ від Одеси. Це забезпечило б чорноморський порт. Крім того, французька дивізія була б готова або втрутитися в Республіку Молдова, або запобігти перетину через річку Дніпро

Варіант 4: Демонстрація сили в Республіці Молдова
Резервні сили для підтримки молдавського уряду проти збройних груп (зелених чоловічків) або російської інтервенції в Гагаузії,

Щодо Запорізького напрямку, то створення зони особливої уваги в гирлі Дніпра – матиме, перш за все, військове значення. Якщо російська армія здійснить енергійний наступ на південному сході, район на північ від Запоріжжя стане оперативною ахіллесовою п’ятою оборони України. Місто Дніпро є справжнім транспортним вузлом у всіх напрямках країни. Французька розтяжка в цьому районі означала б значне полегшення для українських бойових підрозділів на лінії фронту.