Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Від сьогодні запоріжців почнуть мобілізовувати з 25 років

Від сьогодні запоріжців почнуть мобілізовувати з 25 років

Від сьогодні запоріжців почнуть мобілізовувати з 25 років

Мобілізація в Україні. Фото: Inform.zp.ua

Мешканців Запоріжжя почнуть мобілізовувати з 25 років. Закон про зменшення мобілізаційного віку набув чинності сьогодні, 4 квітня.

Про це йдеться в опублікованому законі.

Парламент ухвалив відповідний законопроєкт 30 травня 2023 року.

Вже 5 червня 2023 він був підписаний головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком і того ж дня направлений на підпис Президенту.

Президент Володимир Зеленський підписав закон 2 квітня поточного року. Закон був опублікований в “Голосі України” на наступний день – 3 квітня.

Згідно з текстом, закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто сьогодні – 4 квітня.

Згідно з новим законодавством, чоловіків віком з 25 років, які раніше не проходили військової служби та не мають військової кафедри, можуть мобілізовувати.

Раніше мобілізовувати чоловіків без воєнного досвіду могли тільки з 27 років, але закон, який набув чинності, знизив граничний вік до 25 років.

Нагадаємо, російська пропаганда активно поширює інформацію, що мобілізація в Україні торкнеться жінок та підлітків. Проте подібна інформація – фейк.