Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » В Україні зменшили призовний вік: що це означає для запоріжців

В Україні зменшили призовний вік: що це означає для запоріжців

В Україні зменшили призовний вік: що це означає для запоріжців

Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні, 2 квітня, Президент України підписав закон про зменшення призовного віку. Раніше до служби призивали громадян віком від 27 років, тепер граничний вік – 25 років.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

В пояснювальній записці пишуть, що на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни, яким до дня відправлення до військових частин виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.

У документі зазначено, що після набуття чинності призовний вік буде зменшено з 27 до 25 років. Така зміна дозволить мобілізувати військовозобов’язаних чоловіків віком 25 і 26 років.

Закон набирає чинності на наступний день після підписання. Тому вже з 3 квітня повістки можна буде видавати 25-річним військовозобов’язаним громадянам.


Раніше ми писали, що 30 січня Кабмін схвалив і передав до Верховної Ради оновлену версію законопроєкту про мобілізацію. Минулого разу за нього не проголосували через те, що закон містив пункти, з якими не всі були згодні.