Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » У Запоріжжі депутата Віталія Боговіна позбавили повноважень за переїзд до Болгарії

У Запоріжжі депутата Віталія Боговіна позбавили повноважень за переїзд до Болгарії

У Запоріжжі депутата Віталія Боговіна позбавили повноважень за переїзд до Болгарії

Депутат Віталій Боговін

Депутата та колишнього голову Запорізької облради Віталія Боговіна позбавили повноважень. Причиною такого рішення став переїзд посадовця до Болгарії.

Про це стало відомо з постанови №226 Запорізької територіальної виборчої комісії.

Достроково припинили повноваження депутата Запорізької обласної ради Віталія Боговіна. Посадовець подав документи про виїзд за кордон для постійного проживання до Республіки Болгарія.

“Відповідно до п.3 ч.1 ст.5 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради, у разі, зокрема, виїзду на постійне проживання за межі України”, – йдеться в постанові.

На місце депутата заступить наступний за чергою – депутат від партії “Слуга народу” Ярослав Вовк.

Віталій Боговін – депутат від партії “Слуга народу”, був обраний до Запорізької обласної ради 25 жовтня 2020 року. З червня по грудень 2020 року обіймав посаду голови Запорізької обласної адміністрації. Також в цьому ж році Віталій Боговін був головою Запорізької облради, проте подав у відставку.


Раніше Inform.zp.ua писав, що повноваження Запорізької обласної ради передали Запорізькій обласній військовій адміністрації. Проте виконавчий апарат ЗОР буде продовжувати працювати.