Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На Запорізькому напрямку окупанти тиснуть та змогли “глибоко закопатися”

На Запорізькому напрямку окупанти тиснуть та змогли “глибоко закопатися”

На Запорізькому напрямку окупанти тиснуть та змогли “глибоко закопатися”

Фото: Олександр Сирський

На Запорізькому напрямку ситуація напружена, адже російські війська продовжують тиснути. Відсутність достатньої кількості зброї в України дала змогу окупантам закріпитися в регіоні.

Про це розповів Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський.

Окупаційні війська продовжують наступати на різни ділянках фронту. Зокрема, вони тиснуть на лівому березі Дніпра в Запорізькій області.

“На певних ділянках фронту нам вдалося вирівняти ситуацію щодо артилерії, і це відразу позначилося на обстановці в цілому. Наші артилеристи використовують високоточні боєприпаси для ураження скупчень противника навіть за десятки кілометрів від лінії фронту”, – каже Олександр Сирський.

Проте кількість зброї, за його словами, була недостатньою. Це дало змогу закріпитися окупантам та “глибоко закопатися в землю”.

“Штурм цих позицій, без ефективної підтримки з повітря, вартував нам людських втрат і техніки”, – додає Головнокомандувач ЗСУ.


Раніше ми писали, що 28 березня російські війська запустили 11 безпілотників по транспортній інфраструктурі Запоріжжя. Від цієї атаки люди не постраждали. Проте уламками дронів пошкодило 10 будівель в Запоріжжі.