Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Міністр енергетики розповів, чи підвищать тарифи на електроенергію через удар по ДніпроГЕС

Міністр енергетики розповів, чи підвищать тарифи на електроенергію через удар по ДніпроГЕС

Міністр енергетики розповів, чи підвищать тарифи на електроенергію через удар по ДніпроГЕС

Фото: Офіс Генерального прокурора

Після удару росіян по ДніпроГЕС було втрачено багато потужності. Проте питання підвищення тарифів на електроенергію наразі не розглядається.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу в Києві.

Наразі в міністерстві не розглядають підвищення тарифів на світло для громадян. Проте Герман Галущенко зазначає, що підвищення тарифів на для населення в 2023 році допомогло енергетиці відновитися.

“Це комерційна частина, вона важлива. Я говорив: якби ми не підняли тарифи торік, ми б не відновилися в такому обсязі, в якому це зробили”, – зазначив міністр енергетики.

Наразі енергетики оцінюють збитки, щоб зрозуміти, скільки доведеться витратити на відновлення ДніпроГЕС.


Нагадаємо, що для усунення наслідків російського удару по Дніпровській ГЕС 22 березня необхідно декілька років. Станцію не вдасться відновити швидко, бо є руйнування машинного залу.